Latvijā

VID vadītāja nosaukusi restorānu tīkla Tokyo City īpašniekus par "nometējiem"

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов Латвии
Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ievas Jaunzemes ieskatā kompānija "Tokyo City" ir fikcija, un tādu uzņēmumu laiki ir pagājuši.
RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme pauda viedokli situācijā ar restorānu tīkla "Tokyo city" slēgšanu, vēsta Press.lv.
Viņa uzsvēra, ka beigušies laiki, kad varēja atjaunot uzņēmumu pēc likumpārkāpumu virknes.
Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2021
"Valsts vēlas manu uzņēmējdarbību": cilvēkus šokē VID pieeja
"Nevajadzētu lolot ilūzijas, ka tagad vēlreiz būs tas pats nosaukums, tā pati vieta un viņi atkal atdzims no jauna. (..) Tie laiki ir pagājuši. Mēs ejam pakaļ tam, kurš šos parādus ir radījis, un tā saucamajiem "nometējiem" vairs nav perspektīvas," sacīja Jaunzeme.
2017. gadā uzņēmums "Tokyo city" nonāca VID redzeslokā, kad uzņēmumā tika konstatēta aplokšņu algu izmaksa darbiniekiem. 2018. gadā tika slēgti parādnieki – SIA "Resto Court", SIA "Restograd" un SIA "Stollons", kas vadīja "Tokyo city". Vēlāk to vietā parādījās uzņēmums SIA "Tokyo City", kas faktiski bija slēgto uzņēmumu apvienība.
"Mūsdienu tehnoloģijas dod iespēju redzēt gan IP adreses, gan arī visu komunikāciju, kāda ir bijusi. Tātad, tas, ka ir jauns uzņēmums, ir fikcija. Ir uzņēmums, kurš ir pārņēmis gan aktīvus, gan piegādātājus, gan darbiniekus, gan arī ir tie paši vadītāji, tikai viņi ir tīri no parādiem. Viņiem viss labums paliek, bet nodokļu parādi tiek atstāti pagātnē," klāstīja Jaunzeme.
Гендиректор СГД Иева Яунземе - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Latvijā
VID vadītāja: nepilns darba laiks ir metode reālo ienākumu slēpšanai
Iepriekš vēstīts, ka no 6. septembra restorāni "Tokyo city" vairs nepieņem apmeklētājus un neorganizē ēdienu piegādes mājās.
"Tokyo city" izpilddirektore Gaļina Gaile paskaidroja, ka restorāni slēgti, jo pret uzņēmumu negaidot vērsies VID.
Ziņu lente
0