Pasaulē

Ukraiņi sašutuši pēc Igaunijas prezidentes vārdiem par Ukrainu

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasСторонник евроинтеграции Украины и сотрудники милиции у здания правительства страны в Киеве
Сторонник евроинтеграции Украины и сотрудники милиции у здания правительства страны в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ukrainskaja pravda" lasītāji asi kritizēja Igaunijas valsts vadītājas viedokli par Ukrainas iestāšanos ES.
RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Izdevums "Ukrainskaja pravda" publicējis rakstu, kas veltīts Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas vārdiem par Ukrainas atbilstību Eiropas Savienības dalībvalsts kritērijiem, vēsta RIA Novosti.
Kaljulaida konstatēja, ka Ukraina ir "vairāku gaismas gadu attālumā" no Kopenhāgenas kritērijiem, kuru izpilde nepieciešama, lai iestātos Eiropas Savienībā. Pie tam viņa pastāstīja par grūtībām, ar ko igauņu investori sastopas Ukrainā, tomēr piebilda, ka vienmēr atbalstījusi tādu valstu kā Ukraina, Gruzija un Moldova iestāšanos ES. Publikācija izraisījusi aktīvu atbalsi ukraiņu lasītāju vidū – izdevuma materiāls Facebook saņēmis virkni komentāru.
Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Baltijā
Kersti Kaljulaida: neiesaku igauņiem investēt Ukrainā
"Kārtējā pareģe... Katram ir savs ceļš, un mums nav vajadzības klausīties kārtējo ķērkšanu (atvainojiet, pamācības)," uzrakstīja lasītājs Volodymyr Tomchuk.
"Tas jau ir personisks (viedoklis. — red.). Lai kādas būtu problēmas, tā nav veselas valsts prezidentes cienīga uzvedība. Pat ja igauņu investoriem kaut kas nav bijis kārtībā Ukrainā," pauda viedokli Bogdan Kovalenko.
"Tāpēc jau viņu neievēlēja, laikam lauž sev ceļu Krievijā, bet viņi turpina tādu pašu propagandu, ES ir 28 valstis, tātad ne jau viņa to izlems," apgalvo Anna Kobana.
"Kaut kāds radījums kaut ko ievankšķējies par "gaismas gadiem", toties viņas valstī visu caurcaurēm nopirkusi Krievija. Lai labāk cieš klusu," sašutis Tarass Sergijenko.
"Šis cilvēks vispār neko nelemj ne tikai starptautiskajā politikā, bet pat pašas valstī. Viņa izteikusi savu viedokli, kas nevienam nav vajadzīgs," uzsvēra Antons Kistols.
Акции с требованием включить отопление в городах Украины - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Viedoklis
Politiskais un kredītu jūgs: ko Ukraina saņēmusi no asociācijas ar ES
"Igaunijā savu problēmu ir vairāk nekā vajadzīgs," apgalvoja Liubomyr Ivanovych.
Tomēr daudzi komentētāji bija vienisprātis ar Kaljulaidas viedokli.
"Tādiem sabiedroto uzskatiem vajadzētu satraukt valdību un mobilizēt efektīvākiem soļiem," atzīmēja Vyacheslav Semenko.
"Vai var uzņemt ES valsti, kur parlamenta deputāti saņem algas no oligarhiem?" pajautāja Igors Sidorenko.
"Viņai ir taisnība... Diemžēl!" piekrita Tania Forst.
"Sveicieni visiem, kas stāvēja par to maidanā," ironizēja Maksims Koguts.
Azarovs: kāda ir Rietumu reālā politika bijušajās PSRS republikās - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Video
Azarovs: kāda ir Rietumu reālā politika bijušajās PSRS republikās
Augusta beigās Kersti Kaljulaida, kas pamet posteni pēc jaunā prezidenta ievēlēšanas, paziņoja, ka Ukrainai, Moldovai un Gruzijai būs vajadzīgi aptuveni 20 gadi, lai atbilstu kritērijiem, kas nosprausti ES kandidātvalstīm.
Ukraina tiecas pēc integrācijas ar Eiropas Savienību un īsteno Briseles pieprasītās reformas. Tomēr ES jau vairākkārt norādījusi, ka Ukrainas iestāšanās tuvākajos gados ir mazticama. EK viceprezidents ekonomikas jautājumos Valdis Dombrovskis iepriekš uzsvēra, ka tuvākajos gados, domājams, valsts iestāšanās organizācijā procedūras starts nenotiks.
Ziņu lente
0