Pasaulē

Mācības "Rietumi" tikai sākušās, bet Ukraina jau vairo melus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasУчения "Запад-2021" в Нижегородской области
Учения Запад-2021 в Нижегородской области - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2021" kontekstā izplatās nepatiesu ziņu viļņi.
RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2021" kontekstā izplatās nepatiesu ziņu viļņi. Manevru diskreditācijas mērķiem sāktā informācijas kampaņa tiek koordinēta no Ukrainas, uzsvēra AM.
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās stratēģiskās mācības "Rietumi 2021" sākās 10. septembrī 14 armijas poligonos. KF AM norādīja, ka mācības teritoriāli stiepjas vairāk nekā divu tūkstošu kilometru garumā – no Baltijas jūras līdz poligoniem Voroņežas un Ņižegorodskas apgabalos. Manevros iesaistīti apmēram, 200 tūkstoši karavīru, vairāk nekā 80 lidmašīnas un helikopteri, līdz 760 vienības militārās tehnikas un 15 kuģi.

Melu uzliesmojums

Aizsardzības ministrija konstatēja: mediji, atsaucoties uz "Rospotrebnadzor" pārvaldi Voroņežas apgabalā izplatījuši ziņas, ka Krievijas karavīri, kas piedalās mācībās, esot masveidā saslimuši ar dizentēriju.
Выход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений Запад-2017 - Sputnik Latvija, 1920, 12.09.2021
Krievijā
Baltijas flote pievienojusies Krievijas un Baltkrievijas mācībām "Rietumi 2021"
"Informācija ir melīga un absolūti neatbilst patiesībai," uzsvēra Krievijas AM.
Saskaņā ar resora datiem, sadomātā ziņa nonākusi daudzu Krievijas ziņu redakciju elektroniskajā pastā.
"Vēršam uzmanību, ka pēdējo dienu laikā tā nav pirmā melīgā informācija, kas izsūtīta Krievijas medijiem. To koordinē no Ukrainas teritorijas ar mērķi diskreditēt kopīgās stratēģiskās mācības "Rietumi 2021", teikts paziņojumā.
Ziņu par dizentērijas uzliesmojumu poligonā Voroņežas apgabalā noliedza arī "Rospotrebnadzor".
"Sanitāri epidemioloģiskā situācija apgabala teritorijā ir stabila, dizentērijas gadījumi nav reģistrēti. Informācija (..) neatbilst patiesībai," ziņoja federālais dienests.

"Rietumu" galvenais poligons Krievijā

Kopīgajās mācībās "Rietumi 2021" praktiskās darbības vienlaikus izvēršas poligonos Krievijā un Baltkrievijā. Mulino poligonā Ņižegorodskas apgabalā spēki izspēlē kopīgu sauszemes operāciju – poligona izmēri ļauj izmantot visu veidu strēlnieku, tanku un artilerijas ieroču, PGA līdzekļus un aviāciju, kā arī operatīvi taktiskos raķešu kompleksus "Iskander M".

"Rietumi": cīņasspēja un aizsardzība

AM uzsvēra, ka maksimālais mācībās iesaistīto militāro vienību personālsastāva skaits ar vienotu štābu, uz ko attiecas Vīnes dokuments par uzticības un drošības stiprināšanu, Krievijas teritorijā nepārsniegs 6400 cilvēkus. Uz mācībām "Rietumi 2021" ieradušies arī ārvalstu kontingenti – apmēram 500 karavīri no Armēnijas, Indijas, Kazahstānas, Kirgīzijas, Mongolijas, Pakistānas un Šrilankas. Starp novērotājiem mācībās ir karavīri no Ķīnas, Vjetnamas un Mjanmas.
Igaunijas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2021
Baltijā
Igaunija un Lietuva biedē viena otru ar Baltkrievijas "hibrīdkaru" un mācībām "Rietumi"
Mācību uzdevums ir pārbaudīt Baltkrievijas un Krievijas spēku militārās pārvaldes struktūru gatavību kopīgām darbībām, atrisinot Sabiedrotās valsts militārās drošības un teritoriālās vienotības uzdevumus un mijiedarbību karadarbības gaitā.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka mācības "Rietumi 2021" nav vērstas ne pret vienu, taču to organizācija ir loģiska apstākļos, kad citas apvienības, piemēram, NATO aktīvi paplašina militāro klātbūtni pie Sabiedrotās valsts robežām.
Mācībās "Rietumi 2021" tiek izmantots tikai aizsardzības scenārijs. Manevri ilgs līdz 16. septembrim.
Bijušais Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Politika
"Nāvīgi draudi Eiropai": bijušais Polijas ārlietu ministrs biedē ar Krieviju
Ziņu lente
0