Latvijā

Krievijas vēstniecība iesniegusi protesta notu Latvijas ĀM: vandāļi apgānījuši pieminekli

© Sputnik / Sergey MelkonovПосольство России в Латвии
Посольство России в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 12.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vandāļiem nav iepatikusies plāksnīte uz memoriālā akmens Ķīšezera forsēšanas operācijas sākuma vietā Rīgā.
RĪGA, 12. augusts - Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā iesniegusi protesta notu Latvijas Ārlietu ministrijai. Par to liecina informācija KF diplomātiskās pārstāvniecības lapā Facebook.
Krievijas vēstniecība sašutusi par pieminekļa zaimošanu. Šoreiz vandāļi tikuši pie plāksnītes uz memoriālā akmens, kas uzstādīts Ķīšezera krastā forsēšanas operācijas sākuma vietā 1944. gada oktobrī.
В ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2021
Viedoklis
Jēkabpilī barbariski sagrauts karavīru memoriāls. Kā atbildēs Krievija?
No akmens norauta plāksnīte, kas vēstīja, ka šajā vietā 374. un 376. strēlnieku divīziju un 285. atsevišķā īpašo uzdevumu mehanizētā bataljona karavīri 1944. gada 12. oktobrī sāka Ķīšezera forsēšanu un Rīgas atbrīvošanu no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.
"Uzskatām, ka šī izdarība ir kaunpilna ņirgāšanās pār to cilvēku piemiņu, kas cīnījās un atdeva savas dzīvības par Latvijas atbrīvošanu no brūnā mēra," teikts Krievijas vēstniecības paziņojumā.
Atgādināsim, ka pēdējā laikā pats skandalozākais vandālisma akts noticis Jēkabpilī – no pieminekļa brāļu kapos nozagts lielgabals – kāds to demontējis un naktī izvedis nezināmā virzienā. Policisti izmeklēšanā noskaidrojuši, ka lielgabals atrodas vietējā ezera dibenā.
Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosināja krimināllietu par šo noziegumu.
Lietuvā apgānīti padomju karavīru brāļu kapi - Sputnik Latvija, 1920, 30.11.2020
Video
Lietuvā apgānīti padomju karavīru brāļu kapi
Ziņu lente
0