Krievijā

Krievijas senators paskaidroja, kādiem mērķiem kalpo Igaunijas AS komandiera demagoģija

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasКруглый стол в связи с арестом правозащитника А. Гапоненко латвийскими властями
Круглый стол в связи с арестом правозащитника А. Гапоненко латвийскими властями - Sputnik Latvija, 1920, 12.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF senators Aleksejs Puškovs pasmējās par paziņojumiem par Krievijas drīzu uzbrukumu Igaunijai.
RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Visi Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera Martina Herema spriedelējumi par Krievijas uzbrukuma risku viņa valstij kalpo vienam vienīgam mērķim – militārā budžeta pieaugumam, uzskata Krievijas Federācijas Padomes Informācijas politikas un sadarbības ar medijiem komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, vēsta RIA Novosti.
Politiķis savā Telegram kanālā komentēja Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera Martina Herema paziņojumu par to, ka Krievija radot nopietnus draudus un varot uzbrukt Igaunijai.
Официальный представитель МИД России Мария Захарова на деловом завтраке ИноСМИ-иноагенты в России в рамках ПМЭФ-2021 - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Baltijā
Zaharova pastāstīja, pie kā novedusi NATO spēku klātbūtne Baltijas valstīs
Federācijas Padomes loceklis uzskata, ka tamlīdzīgiem izteikumiem, lai arī tie ir tāli no patiesības, ir jēga: tā Tallina pūlas celt savu nozīmi NATO un Eiropas Savienības acīs.
"Ja Igauniju nekas neapdraud, ja tā nav "piefrontes valsts", kas var teju vai rīt saskarties ar Krievijas uzbrukumu, ko tad tā vispār interesēs, izņemot dažus tirdzniecības partnerus? Kam tā vispār būs vajadzīga kā politikas subjekts, izņemot pašus igauņus?" atzīmēja Puškovs.
Vienlaikus, senatora ieskatā, "tāda veida demagoģija", domājams, saistīta ar karavīru vēlmi saņemt vairāk naudas no budžeta. Viņš atsauca atmiņā kāda igauņu ģenerāļa izteikumus, kurš paziņoja: viņa valsts varot patstāvīgi atvairīt Krievijas uzbrukumu, ja armija palielinās finansējumu.
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Politika
Šoigu: Rīgā, Tallinā un Varšavā radīti Krievijai naidīgas propagandas centri
"Visi saprot, ka tās ir muļķības, taču gadu desmitiem turpina šo cinisko spēli," secināja senators.
Iepriekš Igaunijas pašreizējā prezidente Kersti Kaljulaida minēja iespēju "apturēt Krieviju". Viņa atzīmēja, ka Baltijas valstis aizsardzībai atvēl vairāk nekā 2% no IKP, taču vēl aizvien tām nav savas pretgaisa aizsardzības sistēmas, tāpēc ES nāktos finansēt tās radīšanu šajās valstīs.
Ziņu lente
0