Politika

"Varēs uzsākt komiķa karjeru": Twitter lietotāji izsmēja prezidenta Levita runu

© Sputnik / Sergey Melkonov Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mikroblogošanas vietnē Twitter kļūst populārs video ar prezidenta Egila Levita 2019. gada 1. septembra uzrunu.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Pirms diviem gadiem 1. septembrī Latvijas prezidents Egils Levits apsveica Rīgas 2. ģimnāzijas audzēkņus Zinību dienā un pastāstīja viņiem, cik labi pašiem prast "izrēķināt, kādi ir izdevīgākie kredīta noteikumi".
Kāds "TikTok" lietotājs publicēja prezidenta Egila Levita Rīgas 2. ģimnāzijas audzēkņu uzrunas fragmentu, pievienojot tam video ar ātro kredītu reklāmu. "Es domāju, ka ir ļoti labi, ka jūs, piemēram, vēlāk, kad ņemsiet kredītu automašīnai, varēsiet paši jau ...emm... khm... izrēķināt, kādi ir izdevīgākie kredīta noteikumi," stāsta skolēniem valsts prezidents.
Sociālo mediju lietotāji nevarēja palaist garām iespēju kārtējo reizi izsmiet Egila Levita uzstāšanos.
"Kredītgriba. Man bērnībā iemācīja - ja nav, ko teikt, labak klusēt," Renate komentēja valsts vadītāja uzrūnu.
"Viņš ir labākais Latvijas komiķis. Nopietni. Pat ja es nezinātu, ka tas ir prezidents (t.i nebūtu nekādu politisku aizspriedumu utt), es viņu liktu virs Gata Kanda. Tāds melns piesitiens + pilnīgākais bezsakars. Būtu tik forši, ja viņš tiešām būtu tikai komiķis," raksta Artūrs Leitlands.
"Kārtējais Levitisms," sarkastiski piebilst Vasarietis.
"Varbūt vajag uztaisīt kartona prezidentu, līdzīgi kā Jurašu, un būs lielāka jēga no viņa?" piedāvā Guntars.
"Tas ir kāds joks?" neizpratnē jautā Renārs Vītols.
"Mūsu prezidents, kurš pēc prezidentūras varēs uzsākt komiķa karjeru," pauž lietotājs Dr. sc. ing. Karlsons.
"Kāds auns... protams skolās būtu jāievieš "pieaugušo dzīves stunda", lai jauniešiem izstāstīt par nodokļiem, izziņām un citiem jaukumiem, bet nu prezidentam gan nebūtu tas jāstāsta un visi jau default jāuzskata par kredītņēmējiem," raksta Jānis Ludans.
"Šim prezidentam, lai izglābtos no visu laiku sliktākā un kariķētākā LV prezidenta titula...es pat nezinu, kas jāizdara...Saeima jāatlaiž, varbūt? Vai jādodās lidojumā uz Marsu, kā pirmajam brīvprātīgajam...bet nezinu, vai pat tas līdzēs," sūrojas Gatis Kalniņš.
Pilno prezidenta uzrunu 2019. gada Zinību dienā var noskatīties šeit, tajā valsts vadītājs pastāstīja arī par citiem "atklāsmes priekiem, kas vienmēr nāk kopā ar mācībām".
"Ja jums kāds stāstīs, ka ir apmeklējis Tobāgo salu, jūs zināsiet ne vien, kur tā atrodas, bet arī tās vēsturisko saikni ar Kurzemes hercogisti. No tā, vai divdabja teiciens būs ielikts komatos jūs rakstītajā darba piedāvājumā darba devējam, tiks vērtēta jūsu kandidatūras nopietnība. Tā kā tas viss ir ārkārtīgi svarīgi, ko jūs šeit darāt," teica Egils Levits.
Šogad Zinību dienā Latvijas Valsts prezidents apmeklēja Rīgas Valsts vācu ģimnāziju un novēlēja bērniem mācīties ar prieku.
Ziņu lente
0