Latvijā

Vai tiks ieviesti īpaši reisi pasažieriem ar Covid-19 sertifikātu?

© Sputnik / Oksana DzadanРазрушающийся Рижский цирк
Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskā transporta reisi pasažieriem ar Covid-19 sertifikātu īpašniekiem būs atkarīgi no pārvadātāju tehniskajām iespējām un vēlmes.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Autotransporta direkcijas sabiedriskā transporta daļas vadītājs pastāstīja par sabiedriskā transporta reisu ieviešanu tikai Covid-19 sertifikātu īpašniekiem: valdība atļaus organizēt šādus pārvadājumus, bet vai uzņēmumi šādu iespēju izmantos, atkarīgs no tehniskajām iespējām un vēlmes, ziņo Latvijas Radio 4.
Atgādinām, ka otrdien, 7. septembrī, valdība apstiprināja grozījumus Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas paredz, ka sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība palielināta līdz 80% līdzšinējo 65% vietā, savukārt komerciālo maršrutos pārvadātājiem, kā arī valstspilsētu pārvadātājiem būs ļauts organizēt pārvadājumus pasažieriem tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem.
Автобус - Sputnik Latvija, 1920, 12.07.2021
Latvijā
Sabiedriskā transporta pieturvietas Rīgā tiks aprīkotas ar dizaina nojumēm
Patlaban komercpārvadājumus veic maršrutā Rīga - Daugavpils, bet tuvākajā laikā Autotransporta direkcija plāno organizēt komercreisus arī Rīgas apkaimē.
Komentējot šo informāciju, Autotransporta direkcijas sabiedriskā transporta daļas vadītājs Gusts Ašmanis paziņoja, ka tāda atļauja ir, bet vai pārvadātāji šādu iespēju izmantos, atkarīgs no vairākiem faktoriem.
"Mēs ceram, ka pirms lēmuma pieņemšanas tik vērtēti daudzi aspekti – tehnoloģiskās iespējas, ietekme uz pakalpojuma sniegšanas laiku, pieprasījums.
Svarīgi uzsvērt, ka reģionālo autobusu maršrutu tīklā, kurus dotē valsts, iespēja ieviest īpašus reisus pasažieriem ar Covid-19 sertifikātu netiek izskatīta, jo mēs saprotam, ka tas noteikti pagarinās pakalpojuma realizācijas laiku," sacīja Ašmanis.
Viņš paskaidroja, ka iespēja ieviest šādus reisus attiecas tikai uz pārvadājumiem lielpilsētās, dzelzceļa pārvadājumiem un starppilsētu komercautobusu maršrutiem.
Turklāt Autotransporta direkcijas pārstāvis piebilda, ka piesaistīt "sertificētajiem" atsevišķus vagonus var nebūt tik vienkārši.
"Ir jāsaprot, ka šīs iespējas nav tik plašas. Tie ir tikai noteikti virzieni, uz kuriem tiek pārdotas biļetes ar numurētām sēdvietām. Piemēram, Rīga – Rēzekne un Rīga – Daugavpils. Tas nenozīmē, ka šie vagoni tiks ieviesti visur," viņš uzsvēra.
Ziņu lente
0