Latvijā

Latvijas "nevakcinētākais" reģions: Vakcinācijas birojā bija pārsteigti

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста против обязательной вакцинации в Риге, 18 августа
Акция протеста против обязательной вакцинации в Риге, 18 августа - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas birojā uzskatīja, ka lielāko pretestību vakcinācijai izrādīs Latgalē, tomēr nebūt nav.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Ja iepriekš vakcinācijas pret Covid-19 temps bijis zemākais Latgalē, tad tagad par "problemātiskāko" reģionu kļuva Kurzeme, informēja Nacionālās veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva radio Baltkom ēterā.
"Mums tas bija pārsteigums. Pēc visām prognozēm, socioloģiskajām aptaujām, statistikas antivakcinācijas noskaņojums tika novērots Latgalē. Tagad fokuss mainījies uz Kurzemi – tur par to ir jādomā un ar to ir jāstrādā," viņa stāsta.
Viņasprāt, tempa krišanās varētu ietekmēt nepietiekams vakcinācijas punktu skaits reģionā.
"Mēs izanalizējām visus Latvijas novadus pēc vakcinācijas iespējām. Tur [Kurzemē] ir interesanta situācija – ir novadi, kur cilvēkiem nav iespējas vakcinēties blakus savai dzīvesvietai. Tāpēc jāstrādā, lai cilvēki varētu vakcinēties," piebilda Vasiļjeva.
Pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati liecina, ka lielākais koronavīrusa vakcīnas pretinieku skaits dzīvo Kurzemē (49%), Zemgalē (36%), Latgalē (29%) un Vidzemē. Vismazākais cilvēku skaits, kuri nepieļauj iespēju saņemt vakcīnu Covid-19 profilaksei, dzīvo Rīgā (25%).
Vakcinācija - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Latvijā
Piecās Latvijas pilsētās notiek izbraukuma vakcinācija
Trešdien vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā palielinājās: bija vakcinēts 5671 cilvēks, no tiem 2539 tikuši pie pirmās vakcīnas devas, 3011 – pie otrās, bet 121 cilvēks sapotēts ar "Johnson & Johnson" ražoto preparātu, kuram nepieciešama tikai viena deva, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.
Vidējais vienā dienā vakcinēto skaits šonedēļ ir 4819. Kopumā vakcinācijas pret Covid-atpaliek no maija beigām, kad vienā nedēļā vidēji dienā tika vakcinēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.
Kopumā ar vienu vakcīnas pret Covid-19 devu vakcinēti 46,47% Latvijas iedzīvotāju, bet 41,47% noslēguši vakcinācijas procesu.
Ziņu lente
0