Latvijā

Krāpnieki-ezotēristi izvilinājuši no Latvijas iedzīvotāja 15 000 eiro

CC BY 2.0 / Jorge Franganillo / SeguridadБанковская карта на клавиатуре
Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieki pielieto jaunas shēmas, lai izkrāptu naudu no lētticīgiem Latvijas iedzīvotājiem - šoreiz "gaišreģis" izmānīja no kāda vīrieša 15 000 eiro.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Policijas darbinieki turpina saņemt informāciju par krāpšanas gadījumiem, kuros krāpnieki, uzdodas par banku darbiniekiem, lai izvilinātu no līdzpilsoņiem iespaidīgas naudas summas. Taču šoreiz afēristi izkrāpuši kādam vīrietim aptuveni 15 000 eiro, piedāvājot dziedniecības un gaišredzības pakalpojumus.
Šī gada 1. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis saņēma iesniegumu no kāda vīrieša, no kura krāpnieki bija izkrāpuši aptuveni 15 tūkstošus eiro. Policijai izdevās noskaidrot, ka vīrietis bija vērsies kādā ārzemju ezotērikas uzņēmumā aizpildot klienta anketu, kurā norādīja arī personīgo telefona numuru.
Vēlāk ar vīrieti sazinājās persona, kura stādījās priekšā kā šī uzņēmuma pārstāvis un piedāvāja viņam tādus pakalpojumus, kā aizlūgšanas vairākās reliģiskajās iestādēs. Lai saņemtu pakalpojumus, vīrietis veica vairākus maksājumus, kuru rezultātā krāpniekiem tika pārskaitīti aptuveni 15 000 eiro. Kad ļaundari pieprasīja pārskaitīt vēl 35 000 eiro, vīrietis saprata, ka ir nonācis krāpnieku lamatās un nekavējoties vērsās Valsts policijā.
Tajā pašā dienā Latgales reģiona policijas darbinieki saņēma informāciju par kādu vīrieti Balvu novadā, kurš veica avansa maksājumu, vairāk nekā 4 tūkstošu apmērā, par traktortehniku, kura līdz šim brīdim nav piegādāta.
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Latvijā
Krāpnieki izmānījuši no iedzīvotājiem vairāk 400 000 eiro
Neskatoties uz daudzajiem brīdinājumiem, "banku darbiniekiem" joprojām izdodas piepelnīties uz lētticīgo personu rēķina - cilvēki turpina ticēt telefona krāpniekiem un nodot viņiem savu banku karšu un kontu datus.
Šomēnes Latgales reģionā krāpnieku darbības rezultātā Krāslavas, Daugavpils un Augšadaugavas novada iedzīvotājiem bija izkrāpti vairāk nekā 19 000 eiro.
Par visiem minētajiem gadījumiem Valsts policija ir uzsākusi izmeklēšanas darbības un skaidro notikušā apstākļus.
Ziņu lente
0