Latvijā

Konfektes tranzīta vietā: Ādažos atklāja jauno "Laimas" ražotni

© LaimaКришьянис Кариньш(в центре) перерезает ленточку на торжественной церемонии
Кришьянис Кариньш(в центре) перерезает ленточку на торжественной церемонии  - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Spēcīgi un uz eksportu orientēti ražošanas uzņēmumi ir Latvijas tautsaimniecības izaugsmes un iedzīvotāju labklājības pamats" paudis premjers Kariņš "Orkla Confectionery & Snacks" jaunās fabrikas atklāšanas ceremonijā.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Ādažos notika jaunās "Laimas" ražotnes svinīgā ceremonija, tajā piedalījās arī Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kurš nepalaida garām iespēju atgādināt par reindustrializācijas nestajiem labumiem.
Kompānijā ziņoja, ka jaunajā ražotnē nodarbināti vairāk nekā 100 darbinieki, bet "Laimas" attīstībā pēdējo gadu laikā investēti vairāk nekā 20 miljoni eiro.
Uzstājoties pasākumā, premjerministrs Krišjānis Kariņš kārtējo reizi skāris reindustrializācijas tēmu.
Латыши в национальных костюмах - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Viedoklis
Latvija pārsteigs pasauli! Vārda labā nozīmē
"Šis nozīmīgais notikums ir viens no spilgtiem piemēriem viedās reindustrializācijas jeb ražošanas atdzimšanai Latvijā ar jaunu jaudu. Sveicu uzņēmuma vadību un darbiniekus ar jaunās ražotnes atklāšanu, kas nozīmē gan garantētu "Laimas" produkcijas klātbūtni veikalu plauktos, gan mūsu valsts kopējās labklājības celšanu," paziņoja Kariņš.
Atgādinām, ka iepriekš, atbildot uz deputāta Nikolaja Kabanova jautājumu, ministru prezidents paudis, ka tranzīts nepadarīs Latviju bagātu, gluži pretēji, tāda "tranzīta domāšana" bremzējot valsts ekonomikas attīstību. Turklāt reindustrializāzija, viņaprāt, nozīmē darba vietas un algas daudziem cilvēkiem, nevis algas pāris personām, kuras monopola stāvoklī var nopelnīt uz parasta tranzīta rēķina.
Kompānija "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" laiž klajā produkciju eksporta variantā vairākām valstīm, ieskaitot Krieviju, Lietuvu un Izraēlu.
Latvijā "Orkla" pārstāv "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums eksportē preces teju 30 valstīs, tajā strādā vairāk nekā 1 000 cilvēku.
Ziņu lente
0