RNP piedzīs parādus par apkuri ar jaunām metodēm: ko vērts zināt

© Pixabay / geraltSiltuma padeves regulators
Siltuma padeves regulators - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas namu pārvaldnieks" jau šoruden plāno grozījumus savā parādu piedziņas politikā – tāpat kā daudzas lielas klientus apkalpojošas kompānijas valstī, arī RNP nodos funkciju trešajām personām.
RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Līdz ar apkures sezonas sākumu "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) plāno nodot parādu piedziņu ārējiem pakalpojumu sniedzējiem (kolektoriem), ziņoja RNP pārstāve Una Grenevica, vēsta Press.lv.
Мужчина проверяет систему отопления - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2019
Vainīgi Rīgas iedzīvotāji un vecais piegādātājs: RNP par apkures problēmām galvaspilsētā
Galvenās pārmaiņas "Rīgas namu pārvaldnieka" klientiem – kolektoru kompānija publicēs informāciju par parādniekiem atbilstošā reģistrā, kas apgrūtina parādniekiem kredītu saņemšanu.
Turklāt kolektori varēs piedzīt komisiju par piedziņas procesu līdz 17 eiro apmērā.
RNP pieprasījis apmaksāt parādus līdz 20. septembrim, lai klientiem nenāktos segt arī papildu izdevumus par piedziņas procesu.
RNP valdes loceklis Bernhards Maļinovskis paskaidroja: jautājums par to, kā nodrošināt apkuri, joprojām ir aktuāls, kad runa ir par mājām, kurās maksājumu disciplīna ir mazāka nekā 70%.
Aģentūra LETA ziņoja, ka izsludināts iepirkums. Pretendenti iesnieguši savus ierosinājumus, un pašlaik pašvaldības uzņēmums tos izvērtē.
Iepriekš vēstīts, ka pērn RNP mainīja pieeju informācijas apmaiņā ar klientiem, kuri nav savlaicīgi norēķinājušies par pakalpojumiem, un sāka izsūtīt atgādinājumus par maksājuma termiņu un kavējumu. Kopumā pakalpojumu apmaksas disciplīna kopš jaunās sistēmas ieviešanas uzlabojusies par 30%, atzīmēja uzņēmumā.
Кот на батарее - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2020
Rīdzinieki paliks bez apkures? Iedzīvotājiem var likt apmaksāt kaimiņu parādus
Vienlaikus RNP strādāja pie parādu piedziņas. Apkures sezonas sākumā neapmaksāto rēķinu summa sasniegs apmēram 1,5 miljonu eiro. Pirms gada parāds sastādīja 2,6 miljonus eiro.
Pēdējā mēneša laikā RNP speciālisti vairākkārt tikušies arī ar uzņēmuma "Rīgas siltums" pārstāvjiem jautājumā par bezcerīgo parādu norakstīšanu. Vēstīts, ka pārrunās panākts vērā ņemams progress, tāpēc iespējams, līdz nākamajai apkures sezonai daļa bezcerīgo parādu tiks norakstīta. Tas varētu būtiski atvieglot apkures pieslēgumu, - šobrīd tas rada problēmas lielo parādu dēļ.
Pērn RNP strādāja ar zaudējumiem 4,6 miljonu eiro apmērā. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 13% - līdz 55,6 miljoniem eiro.
Ziņu lente
0