Latvijā

Nav gatavi fiziski, nerunā krieviski, nevakcinējas: kadru deficīts Rīgas policijā

© Rīgas Pašvaldības policijaRīgas pašvaldības policijas darbinieks
Rīgas pašvaldības policijas darbinieks - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass pastāstīja, kāda šobrīd ir resora reālā dzīve.
RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Trešā daļa Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieku vēl aizvien nav vakcinējušies koronavīrusa profilaksei, taču vadība izvēlējusies nevis atlaišanu, bet gan cenšas pārliecināt šaubīgos – kadru trūkums ir ļoti jūtams, pastāstīja policijas priekšnieks Juris Lūkass Latvijas radio 4 ēterā.
Šobrīd tikai 68% RPP darbinieku ir vakcinējušies pret Covid-19. Lūkass atzina, ka šis rādītājs rada būtiskas problēmas darba organizācijā – darbinieki ir jāatdala. Policijā ir vakcinētas un nevakcinētas patruļas. Lūkass piezīmēja, ka resors dara visu iespējamo, lai darbinieki vakcinētos.
Elizabetes ielā - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2017
Pilsēta var gulēt mierīgi: kā novēro Rīgu
Piemēram, tiek gatavots seminārs policijas darbiniekiem, kuri apšauba vakcīnas nepieciešamību. Speciālisti tajā saprotami pastāstīs par vakcinācijas niansēm. Pats policijas priekšnieks atsauca atmiņā situāciju – viņa paziņa trīs mēnešus pavadījis slimnīcā smagā stāvoklī, un bijis spiests burtiski sākt dzīvi no jauna.
Tomēr Rīgas pašvaldības policijas galvenā problēma vēl aizvien ir kadru trūkums. Šobrīd RPP ir 120 vakantās vietas.
Lūkass atzina, ka tamlīdzīga situācija saglabājas jau četrus gadus. Fiziskās sagatavotības trūkuma dēļ no desmit cilvēkiem, kuri ierodas strādāt, darbā paliek 50%. Apmēram 20% no viņiem aiziet jau apmācības procesā. Tātad no šiem desmit policijā paliek strādāt tikai trīs.
Vecuma kritēriji pašvaldības policistiem netiek noteikti. Galvenais, stāsta Lūkass, viņiem jābūt pilngadīgiem. Viņš norādīja, ka pieredzējušākais darbinieks policijā ir 76 gadus vecs, tomēr nokārto fiziskos normatīvus, arī šaušanu un tuvcīņu.
Спасатель Муниципальной полиции спасает человека - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Latvijā
744 eiro mēnesī: Rīgas peldvietās trūkst glābēju
RPP priekšnieks atklājis jaunu problēmu – daļa jauniešu, kas ierodas darbā, nepārvalda krievu valodu. Tagad jaunieši pārsvarā runā latviski un angliski, norādīja Lūkass. Viņš bija pārsteigts – video ierakstos, ko uzņēmušas policistu body-kameras, redzams, ka krievvalodīgie jaunieši ar policiju sarunājas angliski.
Vienlaikus Lūkass atzīmēja, ka, sarūkot ārvalstu tūristu skaitam, Rīgas ielās pazuduši arī "čurājošie angļu puisēni".
Ziņu lente
0