Baltijā

Igaunijai un Latvijai nākotnē draud riskanta "zaļās" enerģijas importētāju loma

© Sputnik / Алексей ПавлишакVēja turbīnas
Vēja turbīnas - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Igaunija un Latvija nesāks sadarbību "zaļās" enerģētikas jomā, abas valstis būs atkarīgas no citām valstīm, brīdināja Kersti Kaljulaida.
RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida brīdināja Latviju par nepieciešamību ātrāk sākt "zaļās" enerģijas ražošanu, vēsta portāls ERR.
3. septembrī Tallinā sākās Lennarta Meri vārdā nosauktā konference, kas tradicionāli veltīta aktuāliem politikas, drošības un ekonomikas jautājumiem. Konferencē piedalījās arī Latvijas prezidents.
Latvijas un Igaunijas prezidenti apsprieda situāciju uz Eiropas Savienības un Baltkrievijas robežas, situāciju Afganistānā, reģionālos infrastruktūras projektus, kā arī sadarbību "zaļās" enerģētikas jomā.
Kaljulaida uzsvēra, ka Igaunijai un Latvijai ir jāuzsāk sadarbība "zaļās" enerģētikas jomā, jo pretējā gadījumā abas valstis paliks atkarīgas no citām valstīm.
Счетчик электрической энергии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Latvijā
Bet no ledusskapja labāk atbrīvoties: Latvenergo iesaka sekot elektrības cenām biržā
"Igaunijai un Latvijai patlaban ir labas iespējas sadarbībai ekoloģiski tīras enerģijas attīstībā un ražošanā. Pie tam mums jārīkojas ātri, jo pretējā gadījumā mēs joprojām paliksim "zaļās" enerģijas importētāji," teica Kaljulaida.
Viņa uzsvēra arī to, ka nāktos nopietni apspriest "zaļo tehnoloģiju" ieviešanas problēmu risināšanas metodes reģionā.
Sarunas gaitā abu valstu vadītāji pārrunāja arī tālāko sadarbību Afganistānā un cilvēktiesību pārkāpumus šajā valstī, sarežģīto situāciju uz Eiropas Savienības un Baltkrievijas robežas, kā arī apsprieda ES Austrumu partnerību perspektīvas un "Trīs jūru iniciatīvu".
Eiropas Savienības karogs - Sputnik Latvija, 1920, 28.06.2021
Latvijā
ES piešķīrusi Latvijai 1,8 miljardus eiro ekonomikas atjaunošanai
Ziņu lente
0