Latvijā

Pusaudži saņēmuši neatļautas vakcīnas – vienam uzreiz kļuva slikti

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasVakcinācija pret Covid-19
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālais veselības dienests vaino vakcinācijas centru darbiniekus par kļūdām, kas pieļautas pusaudžu vakcinācijā, bet ZZS pieprasa saukt pie atbildības veselības ministru.
RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Vairāk nekā simt pusaudži 12-17 gadu vecuma grupā saņēmuši vakcīnu Covid-19 profilaksei, kas nav saņēmusi oficiālu atļauju lietošanai šajā vecuma grupā. Nacionālais veselības dienests paskaidroja, ka notikušais ir medicīnas personāla kļūda. Opozīcijā strādājošā Zaļo un zemnieku savienība pieprasa veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju, vēsta LSM.
Patlaban Latvijā tikai divi preparāti koronavīrusa profilaksei oficiāli apstiprinātas lietošanai 12-17 gadus veciem pusaudžiem – BioNTech/Pfizer un Moderna. Tomēr līdz aizvadītajai nedēļai 117 pusaudži vakcinēti ar preparātu Janssen un 26 saņēmuši AstraZeneсa ražoto preparātu.
Nacionālais veselības dienests informēja, ka tas kļūdaini noticis lielos vakcinācijas centros.
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Pasaulē
Itālijas Veselības ministrija neizslēdz obligātas vakcinācijas ieviešanu
NVD vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva pastāstīja, ka nodrošināta speciāla instruktāža, ir konkrēts vakcinācijas noteikumu komplekss, ar ko mediķi iepazīstināti, taču, domājams, iedarbojies cilvēciskais faktors.
Dienests paskaidroja, ka daži pusaudži esot izskatījušies vecāki par saviem gadiem, tāpēc vakcinācijas centru darbinieki nav pārliecinājušies par viņu vecumu un izmantojuši konkrētajai vecuma grupai nepiemērotus preparātus. Tikai vienam pusaudzi, kurš saņēmis "nepareizu" vakcīnu, sākusies alerģiska reakcija jau vakcinācijas centrā. Reakcijas nianses nav norādītas, taču tās sekas tika novērstas. Pārējos bērnus, kam injicēta nepareizā vakcīna, novēro ārsti, paskaidroja Vasiļjeva.
Turklāt atklātos avotos pieejami dati liecina, ka 136 pusaudži vakcinēti ar preparātu Moderna, pirms tas apstiprināts lietošanai šajā vecuma grupā.
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti aicina Saeimu pieņemt lēmumu par neuzticības votumu veselības ministram Danielam Pavļutam.
Вакцина Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 25.07.2021
Latvijā
Nākamnedēļ Latvijā sāksies pusaudžu vakcinācija ar "Moderna" preparātu
ZZS apsūdz veselības ministru par haosu jaunā mācību gada sākumā, organizējot skolēnu testēšanu, kā arī neskaidrām prasībām par masku lietošanu mācību iestādēs. Cita starpā partija uzskata, ka ministram jāatkāpjas situācijā, kad vairāki pusaudži saņēmuši viņu vecumam neatbilstošas vakcīnas pret Covid-19.
Ziņu lente
0