Video

Vitebska ugunīs: pilsētā notika uguns svētki

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vitebskā aizritējis viens no lielākajiem uguns festivāliem pēdējo divu gadu laikā. Pasākums patiešām iznācis vērienīgs un izskatīgs.
Festivālā piedalījās mākslinieki no Vitebskas, Rečicas, Minskas, Mogiļevas un citām pilsētām.
"Tas ir īsts Vitebskas festivāls. Pēdējo divu gadu laikā pandēmijas dēļ daudzi festivāli tika atcelti, nebija, kurp doties, tāpēc mēs nolēmām organizēt savu pasākumu," pastāstīja viens no festivāla organizatoriem, Vitebskas ugunīgo šovu kolektīva vadītājs "Svētku reaktors "ATOMA" Vladimirs Mahrenkovs.
Sākotnēji bija plānots, ka festivālu "Burn out" apmeklēs apmēram 50 māsklinieki, taču daži grupu dalībnieki saslimuši, dažas nevarēja nokļūt līdz Vitebskai.
Mahrenkovs atzīmēja, ka pasākums gatavots aptuveni mēnesi, pats sarežģītākais bija risināt administratīvos jautājumus, jo organizatori "tikai iepazinušies" ar pilsētas administrāciju. Taču ierēdņi bija atsaucīgi un palīdzēja organizēt svētkus.
Festivāls sākās deviņos vakarā, uz ielas bija pavēsi, taču skatītāji neizklīda līdz pat divas stundas ilgā pasākuma beigām.
Tagad mākslinieki plāno organizēt festivālu arī nākamgad, taču tas būs atkarīgs no "pilsētas un mākslinieku reakcijas" pirmajos uguns svētkos.
Ziņu lente
0