Pasaulē

Atslepenoti dokumenti par Japānas panākumiem bakterioloģiskajā karā

© Sputnik / ТарабащукПодсудимые на процессе по делу бывших военнослужащих японской армии, обвиняемых в подготовке к применению бактериологического оружия. Хабаровск, 25-30 декабря 1949 года. Репродукция фотографии
Подсудимые на процессе по делу бывших военнослужащих японской армии, обвиняемых в подготовке к применению бактериологического оружия. Хабаровск, 25-30 декабря 1949 года. Репродукция фотографии - Sputnik Latvija, 1920, 07.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārpolitikas arhīvs liecina: Japānas karavīri Otrā pasaules kara gados izstrādāja dažādas metodes cilvēku inficēšanai ar nāvējošām slimībām.
RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Otrā pasaules kara gados Japāna izstrādāja bakterioloģisko ieroču izplatīšanai paredzētas tehnoloģijas – par to liecina Krievijas ārpolitikas arhīva atslepenotie dokumenti, ar ko iepazinās RIA Novosti.
Publicēts japāņu kara noziedznieku saraksts, kuri izstrādāja dažāda veida bakterioloģiskos ieročus un izmēģinājumiem izmantoja cilvēkus. Sarakstā ir 48 uzvārdi. Citu starpā atslepenotajos dokumentos pieminēts pulkvedis Ota. Valda uzskats, ka viņš nācis klajā ar ieceri ražot šokolādes izstrādājumus ar Sibīrijas mēra baktērijām.
Atslepenotajos materiālos minēts arī Japānas bakterioloģisko ieroču programmas organizētājs Siro Isi. Viņš vēlējās izmantot ar mēri inficētas blusas kā masu iznīcības ieroci. Viņa iecere iedvesmojusi kādu japāņu inženieri.
Вторая мировая война 1939-1945 гг. Август 1945 года. Разгром империалистической Японии. Маньчжурская операция 09.08. - 2.09.1945 года. Капитуляция войск Квантунской армии - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Pasaulē
Eksperts pastāstīja, kā Japāna sāka bakterioloģisko karu pie PSRS robežas
"Inženieris Tanaka kontruēja speciālu spieķi ar blusām," atzīmēts dokumentā.
30. gadu sākumā mikrobiologs Siro Isi ierosināja valsts militārā resora vadībai izstrādāt pašiem savu bakterioloģisko ieroci. Viņš vadīja Kantonas armijas speciālo vienību Nr. 731, kas eksperimentēja ar cilvēku inficēšanu ar mēra, Sibīrijas mēra, holeras, tīfa patogēniem un citiem mikroorganismiem.
Atslepenotie dokumenti liecina, ka laboratorijās notika nežēlīgi eksperimenti ar padomju un ķīniešu karagūstekņiem no koncentrācijas nometnes "Hogoin".
Iepriekš ziņots, ka Krievijas Federālais drošības dienests publicējis dokumentus, kas apliecina: Japāna gatavojās karam ar PSRS.
Ziņu lente
0