Krievijā

Zaharova pastāstīja par Navaļnija finansēšanas shēmu no ārvalstīm

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc diplomātes informācijas, lielākās "dotācijas" nākušas no ASV un Vācijas diplomātiskajām misijām.
RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, kādā veidā Aleksejs Navaļnijs saņēmis ārvalstu finansējumu caur vēstniecībām, ziņo Sputnik Lietuva.
Piektdien "Nacionālo interešu aizsardzības komitejas" vietnē tika publicēti izmeklēšanas rezultāti, kuri liecina par to, ka Navaļnija projekti saņem finansiālu atbalstu no ārvalstu vēstniecību darbiniekiem.
"Izlasīju informāciju par to, ka Navaļnija projektu sponsoru vidū ir desmitiem ārvalstu vēstniecību Krievijā darbinieku. Nolēmu to precizēt, ja nu tās ir viltus ziņas. Izrādījās – nebūt ne. Shēma ir sekojoša: ārvalstu vēstniecības Krievijā nolīga Krievijas pilsoņus, maksāja viņiem naudu, bet pēc tie pārskaitīja līdzekļus attiecīgajām institūcijām," raksta Zaharova savā Telegram kanālā.
Viņa piebilda, ka lielākās "dotācijas" nākušas no ASV un Vācijas diplomātiskajām misijām.
"Šajā jautrajā little carousel (mazajā karuselī) piedalījās arī Kanādas, Francijas, Spānijas un citu NATO valstu vēstniecību darbinieki," atzīmēja Zaharova.
Viņasprāt, šajā situācijā Rietumos būtu sākusies histērija.
"Iedomājieties, kāda būtu izcēlusies histērija Rietumu medijos, ja Krievijas iestāžu darbinieki ārvalstīs pārskaitītu naudu, piemēram, ASV republikāņiem vai kataloniešiem Spānijā? Vaimanas būtu dzirdamas visos planētas nostūros," norada Zaharova.
Pēc viņas vārdiem, desmitiem Krievijas diplomātu izraidīti pēc 2016. gada vēlēšanām ASV — viņus pilnīgi nepamatoti apsūdzēja par iejaukšanos amerikāņu vēlēšanās.
"Iedomājieties, kādu jezgu saceltu, ja tiktu atrasts kaut viens kādai no politiskajām partijām pārskaitītais dolārs, piemēram, no kultūras atašeja, "Rossotrudničestvo" pārstāvja vai federālā medija ASV korespondenta," rezumēja Zaharova.
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Krievijā
Marija Zaharova pieķēra Lielbritānijas ĀM manipulācijās ap Navaļnija "saindēšanu"
Ziņu lente
0