Pasaulē

Izbūvēta "Ziemeļu straumes 2" pēdējā caurule

© Photo Nord Stream 2Коллектив баржи "Фортуна" у последней трубы газопровода "Северный поток - 2"
Коллектив баржи Фортуна у последней трубы газопровода Северный поток - 2 - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nord Stream 2" paziņoja, ka Vācijas ūdeņos iebūvēta gāzesvada "Ziemeļu straume 2" pēdējā caurule.
RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Speciālisti uz baržas "Fortuna" klāja sametinājuši gāzesvada "Ziemeļu straume 2" otrā cauruļvada pēdējo cauruli, pastāstīja projekta operators "Nord Stream 2 AG".
Caurule ar numuru 200 858 jau iegulta Baltijas jūras Vācijas ūdeņos.
Газ. - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Viedoklis
Tūlīt un uz vietas! Ukraina steidz pagarināt Krievijas gāzes tranzītu
"Nākamais solis – no Vācijas krasta iegultās gāzesvada sekcijas savienošana ar sekciju, kas ved no Dānijas ūdeņiem ar zemūdens sastiprināšanas metodi. Pēc tam sāksies palaišanas un regulēšanas darbi otrajā cauruļvadā, lai sāktu gāzesvada ekspluatāciju līdz šī gada beigām," kompānijas teikto citēja RIA Novosti.
Operators uzsvēra, ka "Ziemeļu straume 2" palīdzēs apmierināt Eiropas enerģētikas tirgus dabasgāzes ilgtermiņa prasības un nodrošinās stabilas un drošas piegādes.
"Ziemeļu straume 2"ved no Krievijas uz Vāciju, abu tās cauruļvadu jauda sasniedz 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā. Pret projektu aktīvi iebilda Ukraina, kas baidās zaudēt gāzes tranzīta nestos ienākumus, un ASV, kas vēlas piegādāt Eiropai lielākus apjomus savas SDG.
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Pasaulē
"Vienreiz jau pasūtīja." Eksperts par ideju pārdot "Ziemeļu straumi 2"
Pie tam regulators un tiesa Vācijā lēma neatcelt prasību attiecināt ES Gāzes direktīvas uz jauno gāzesvada projektu. Tās normatīvi pauž, ka uz ES vadošais cauruļvadas daļēji jānoslogo alternatīvam piegādātājam, vai tā iecirknim ES teritorijā jāpieder citai kompānijai.
"Gazprom" pārstāvji, komentējot situāciju, apliecināja, ka koncerns aizsargās savas intereses ar visām pieejamām juridiskajām metodēm.
Ziņu lente
0