Latvijā

"Viņu atdeva kā gaļas gabalu": mirušā radiniekiem nācās izvest līķi pašiem

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasКолесо автомобиля
Колесо автомобиля - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mirušā meitai morgā izsniedza tēva mirstīgās atliekas kailas, ievietotas melnā maisā. Sievietei nācās mirušā tēva ķermeni vest prom personīgajā automašīnā.
RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Ar šokējošu stāstu dalījies Kaspars, kura 86 gadus vecais vectēvs nomira Daugavpils reģionālajā slimnīcā augusta beigās, raksta Bb.lv, atsaucoties uz Bez Tabu.
Ar mirušā ķermeņa izsniegšanas procedūru kaut kas nogājis greizi. Tēva mirstīgās atliekas meitai tika izsniegtas kailas, ievietotas melnā maisā. Viņai bija jātransportē ķermenis ar savu personīgo auto.
"Esam sašutuši, ka Daugavpils slimnīcā viņu atdeva kā gaļas gabalu. Sajutāmies kā, rupji izsakoties, pie cūkām. Mirušā meita aizbrauca pakaļ tēvam, manam vectēvam, atdeva pliku, celofāna maisā," stāsta Kaspars.
Žurnālisti vērsās pie slimnīcas vadības ar jautājumiem par notikušo. Administrācijā atzina nopietnu komunikācijas kļūmi.
Slimnīcas personālam vajadzēja paskaidrot radiniecei, ka mirušā ķermeņa savākšanai bija iespējams norīkot apbedīšanas firmu.
Slimnīcas galvenais ārsts Grigorijs Semjonovs paziņoja, ka darbinieks, kurš pieļāvis šādu kļūdu, rīkojies ne vien neiecietīgi, bet arī pretrunā vadlīnijām, kas regulē pareizu rīcību ar slimnīcā mirušā ķermeni, kurš bijis inficēts ar Covid-19.
Палата в Даугавпилсской региональной больнице - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Latvijā
Latvijas galvenais infektologs atklāja ar Covid-19 pārslimojušo skaitu Latvijā
Jo saskaņā ar noteikumiem, mirušais ar Covid-19 jāievieto speciālā maisā, bet personīgās mantas saskaņā ar instrukciju jāutilizē vai jādezinficē pirms nodošanas radiniekiem, izņemot dokumentus, kas nepieciešami apbedīšanas pakalpojumu saņemšanai - tie jādezinficē un jāizsniedz piederīgajiem.
Veselības inspekcija arī izskaidro notikušo ar kļūmi komunikācijā. Iestādē uzsver, ka slimnīcā tika ievērota mirušā ķermeņa sagatavošanas izdošanai procedūra, bet turpmākā darbība bija ne tikai neētiska, bet arī bīstama, jo maisa ar nelaiķi atvēršanas gadījumā radiniekiem pastāvēja inficēšanas risks.
Ziņu lente
0