Latvijā

Krāpnieki izmānījuši no iedzīvotājiem vairāk 400 000 eiro

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Банковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo 4 dienu laikā Valsts policija ir saņēmusi 42 iesniegumus par naudas izkrāpšanu, kopumā krāpnieki izmānījuši vairāk nekā 400 000 eiro.
RĪGA, 5. septembris - Sputnik. No 30. augusta līdz 3. septembrim policisti saņēma no Latvijas uzņēmumiem un iedzīvotājiem iesniegumus par kopējo summu 415 460 eiro apmērā, raksta Lsm.lv.
Saskaņā ar Valsts policijas informāciju, kopumā tika saņemti 42 iesniegumi. Kāds Liepājas uzņēmums krāpnieku darbības rezultātā zaudējis 180 000 eiro. 31. augustā uzņēmuma pārstāvji griezās policijā, ar iesniegumu, kurā skaidroja, ka bija pārliecināti, ka tas esot darījums ar ķīniešu partneriem, pēcāk tika konstatēts, ka notikušas krāpnieciskas darbības un finanšu līdzekļi pārskaitīti krāpniekiem. Policija skaidro notikušā apstākļus.
Клавиатура - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Latvijā
Krāpnieku dēļ Latvijas uzņēmumi ik nedēļu zaudē desmitiem tūkstošu eiro
Tāpat no kāda vīrieša izmānīja 15 000 eiro, šajā gadījumā krāpnieks izlikās par kāda ezoteriskā centra pārstāvi no Ukrainas, policija veic izmeklēšanu.
Trešdien, 1. septembrī, policija saņēma iesniegumu no Valkas uzņēmuma, kurš saņēma rēķinu no kādas firmas Zviedrijā par ekskavatora iegādi. Vēlāk noskaidrojās, ka kompānijas vārdā darbojās krāpnieki un uzņēmums zaudējis 11 500 eiro.
Iepriekš ziņots, ka saskaņā ar kiberdrošības iestādes Cert.lv informāciju, ik nedēļu vismaz viens vai pat vairāki uzņēmumi Latvijā kļūst par interneta krāpnieku upuriem, rezultātā zaudējot desmitiem tūkstošu eiro vai arī svarīgus datus.
Likumsargājošo iestāžu darbinieki atgādina: saglabājiet modrību, nenosauciet nevienam savus bankas konta datus un piekļuves kodus, neievadiet šos datus, sekojot dažādām saitēm. Ne bankas, ne valsts iestāžu darbinieki nekad nelūdz saviem klientiem tamlīdzīgu informāciju.
Krāpnieki var piekļūt jūsu datoram, izmantojot tādas programmatūras, kā, piemēram, TeamViewer, QuickSupport, AnyDesk un citi. Gadījumā, ja blēžiem tomēr izdevies izmānīt jūsu naudu, nekavējoties jāpaziņo par to savai bankai, kā arī jāvēršas policijā ar iesniegumu.
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Latvijā
Swedbank brīdina: telefonkrāpnieki apguva latviešu valodu
Ziņu lente
0