Pasaulē

Itālijas Veselības ministrija neizslēdz obligātas vakcinācijas ieviešanu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasВакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas Veselības ministrijas vadītājs teica, ka valsts nenobīsies no obligātās vakcinācijas pret Covid-19 ieviešanas.
RĪGA, 5. septembris – Sputnik. Itālijas Veselības ministrs Roberto Speranca neizslēdz obligātas vakcinācijas pret Covid-19 ieviešanu valstī. Pēc viņa teiktā valdība izvērtēs šādu iespēju jau pēc dažām nedēļām, vēsta RIA Novosti.
Speranca atgādināja, ka Itālija pirmā Eiropā ieviesusi obligātu vakcināciju medicīnas darbiniekiem, vēlāk tās piemēram sekojušas arī citas valstis.
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Pēc atgriešanās no kādām valstīm nevakcinētājiem nav jāievēro pašizolācija
"Obligāta vakcinācija tas nav jau pieņemtais lēmums, bet gan instruments, kas mums ir, un, ja nepieciešams, tas tiks realizēts," paudis ministrs intervijā laikrakstam Corriere della Sera.
Speranca uzsvēra, ka Covid-19 tālākas izplatības apstākļos jāpastiprina vakcinācijas kampaņa vai "jārēķinās ar to, ka kādā brīdī būs jāķeras klāt senlaiku pasākumiem".
"Vakcīnas glābj cilvēku dzīvības. Pandēmijas laikā to iedarbības ilgums var būt ierobežots, mums uz tām jāpaļaujas, vai jāizdomā jauni ierobežojumi," sacīja ministrs, norādot, ka Eiropas Zāļu aģentūras (EMA) rīkojums par obligāto vakcināciju varētu atvieglot to ieviešanu.
Ministrs uzsvēra, ka valdība nenobīsies no šāda lēmuma, ja būs nepieciešams aizsargāt tiesības uz veselību un izvairīties no jauniem brīvības ierobežojumiem.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Veselības ministrija: jārēķinās ar to, ka būs jāvērtē nepieciešamība ieviest ierobežojumus
Iedzīvotāju masveida vakcinācijas kampaņa pret Covid-19 Itālijā ir brīvprātīga. Vienīgais izņēmums ir medicīnas darbinieki, kuriem vakcinācija pret koronavīrusu ir obligātā saskaņā ar valdības dekrētu. Tāpat no septembra sertifikāts "green pass" ir obligāts augstskolu un skolu personālam – saņemt caurlaidi iespējams pēc vakcinācijas vai pēc testa veikšanas.
Ceturtdien premjerministrs Mario Dragi pieļāva obligātas vakcinācijas un "green pass" darbības paplašināšanu.
Pavasarī Itālijas valdība iecerējusi līdz septembra beigām vakcinēt 80% iedzīvotāju un panākt kolektīvo imunitāti. Saskaņā ar Veselības ministrijas datiem līdz šīm valstī pilnībā vakcinēts 71% iedzīvotāju vecumā no 12 gadiem.
Ziņu lente
0