Latvijā

Drīz sāksies dzeloņstiepļu žoga uzstādīšana uz robežas ar Baltkrieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovЗабор на границе Латвии и России
Забор на границе Латвии и России - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Būtiski pārkāpumi žoga izbūvē uz robežas ar Krieviju neļāva Latvijai laikus uzsākt žoga būvniecību uz robežas ar Baltkrieviju.
RĪGA, 4. septembris - Sputnik. Par žogu būvniecības problēmām uz Latvijas robežas pastāstīja iekšlietu ministre Marija Golubeva LTV raidījumā "Rīta panorāma", raksta Press.lv.
Golubeva skaidroja, kāpēc joprojām netika uzsākta žoga uzcelšana uz Latvijas un Baltkrievijas robežas. Izrādās, ka iemesls tam bija nožogojums uz robežas ar Krieviju — tā būvniecības laikā tika konstatēti būtiski pārkāpumi.
Солдаты строят колючий забор на границе с Беларуси и Польши  - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Video
Karavīri būvē nožogojumu uz Baltkrievijas un Polijas robežas
Bet tagad Latvija ir gatava uzsākt 37 kilometrus gara dzeloņstiepļu žoga uzcelšanu uz robežas ar Baltkrieviju. Šis žogs, pēc Golubevas vārdiem, "nosegs kritiskākās robežas vietas".
Cik precīzi izmaksas žogs Golubeva neatbildēja, taču atzīmēja, ka tas varētu būt daži miljoni eiro.
Kā pastāstīja Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāve Vendija Pikše-Kučma, dzeloņstieples iepirkšana notiek cenu aptaujas iepirkums par dzeloņstiepļu iegādi tiek īstenots cenu aptaujas formā, un piedāvājumus ir iesnieguši septiņi komersanti.
Par žoga uzstādīšanu tiks izsludināta atsevišķa cenu aptauja.
Plānots, ka nožogojumu sāks būvēt septembra vidū, dalot uzstādīšanu trijos posmos. Pagaidu žoga izbūvi cer noslēgt līdz oktobra beigām.
Ziņu lente
0