Latvijā

2023. gadā Aizsardzības ministrija plāno palielināt karavīriem algu

CC BY 2.0 / 7th Army Training Command / Latvian Army soldiersЛатвийские солдаты
Латвийские солдаты - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas karavīriem jāsaņem vairāk nekā celtniekiem, uzskata Aizsardzības ministrijā.
RĪGA, 4. septembris - Sputnik. 2023. gada budžetā Aizsardzības ministrija plāno paredzēt atalgojuma palielināšanu Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, ziņo Mixnews.lv.
Nākamā gada budžeta projektā algu palielināšana nav ieplānota, jo Aizsardzības ministrijai ir citas prioritātes, piemēram, zemessargu finansiālais atbalsts, kuri patlaban iesaistīti valsts austrumu robežas uzraudzībā.
"Es domāju, ka atalgojuma palielinājumu karavīriem iekļausim 2023. gada budžetā," paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Пост сестры у палаты интенсивной терапии в коронавирусном отделении Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Latvijā
Latvijas mediķi cer uz veselo saprātu, tomēr ir gatavi streikot
Viņš piebilda, ka algas jāpalielina par 10%.
Bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš intervijā TV3 arī pauda viedokli, ka karavīriem ir jāpalielina algas par 10%. Šobrīd vidējais karavīru atalgojums pēc nodokļu nomaksas ir 950 eiro.
Viņaprāt, ja celtnieks Latvijā var saņemt 1000 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, tad karavīriem jāsaņem vismaz 1200 līdz 1300 eiro.
Uzsākot dienēšanu, NBS garantē ne vien stabilu algu, karjeras izaugsmi, bet arī sociālās garantijas, to skaitā medicīnisko apdrošināšanu un garantēto pensiju, kas koronavīrusa pandēmijas apstākļos jau izraisīja papildu interesi par dienēšanu armijā.
Ziņu lente
0