Politika

Vai Baltkrievijā parādīsies Krievijas kompleksi S-400?

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasS-400 "Triumf"
S-400 Triumf - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents pastāstīja, ka valstij ļoti nepieciešamas Krievijas jaunākās raķešu sistēmas.
RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atklāja, kādu bruņojumu plānots tuvākajā laikā piegādāt no Krievijas, stāsta Sputnik Baltkrievija.
Valsts vadītājs atzīmēja: saskaņā ar vienošanos ar KF, Baltkrievija saņems lidmašīnas, helikopterus un PGA sistēmas. Prezidents piebilda, ka, iespējams, tiks piegādāti arī jaunie kompleksi S-400.
"Tuvākajā laikā (vienošanās parakstīta 30. augustā – red.) no Krievijas Federācijas mums piegādās (neatklāšu, kāda nauda un tā tālāk) desmitiem lidmašīnu, desmitiem helikopteru, svarīgāko PGA bruņojumu. Iespējams, pat S-400," prezidenta vārdus citēja viņa preses dienests.
Pie tam Lukašenko atzīmēja, ka Baltkrievijai ļoti nepieciešami zenītraķešu kompleksi "Triumf". Prezidents norādīja, ka valsts iegādāsies Krievijā mūsdienīgākās iekārtas armijas nodrošinājumam.

S-400 Baltkrievijai

9. augustā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apstiprināja, ka nopietni ieinteresēts iegādāties jaunos ZRK S-400 "Triumf". Projekts ir visnotaļ dārgs, un Minska plānoja tam atvēlēt daļu līdzekļu, kas ietaupīti, būvējot BelAES.
Baltkrievijas Bruņotie spēki gatavojas savu zenītraķešu spēku pārapbruņošanai un ekipēšanai ar ZRK S-400, šī gada janvārī paziņoja GKS un PGA komandieris ģenerālmajors Igors Golubs.
KF Federālā militāri tehniskās sadarbības dienesta direktora pirmais vietnieks Andrejs Boicovs jūnijā informēja, ka Krievija ir gatava izvērtēt ZRK S-400 un zenītraķešu-lielgabalu kompleksu "Pancir S1" piegādes Minskai.

Zenītraķešu komplekss S-400 "Triumf"

Liela un vidēja darbības rādiusa zenītraķešu sistēma, jaunākās paaudzes ZRK, izstrādāts zinātniskajā un ražošanas apvienībā "Almaz". NATO klasifikācijā – SA-21 Growler.
Izstrādāts uz Krievijas kompleksu S-300 bāzes, pie tam būtiski uzlabotkas taktiski tehniskās iespējas: efektivitāte, aptvēruma zona, mērķu spektrs. Ārēji līdzīgs agrākajam modelim – lai pretinieks nevarētu identificēt, kāda sistēma viņam stājas pretī.
Ziņu lente
0