Pasaulē

Lukašenko pastāstīja, kas sagaida Baltiju mācību "Rietumi 2021" laikā

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas militārās mācības
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās stratēģiskās mācības notiks 10.-16. septembrī vairākos abu valstu militārajos poligonos. Mācības orientētas uz valstu aizsardzību un drošību.
RĪGA, 2. septembris – Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas armijas organizē kopīgas mācības, jo tām jānoslīpē mijiedarbība, žurnālistiem pastāstīja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko lietišķā vizītē Bobruiskā.
Совместные стратегические учения Запад-2017 - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2017
Noslēdzies pirmais Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" posms
Viņš piezīmēja, ka situācija militāro mācību organizācijas aspektā viņam pazīstama no iekšienes, jo viņš piedzīvojis virkni tamlīdzīgu manevru.
"Mēs organizējam mācības, lai apmācītu, trenētu savus Bruņotos spēkus gadījumam, ja, nedod Dievs. Un satraucošu momentu ir pietiekami daudz," viņš konstatēja.
Lukašenko atgādināja, ka aizvadītajā gadā viņš pusi Baltkrievijas armijas izvedis pie rietumu robežas un devis pavēli būt pilnā kaujas gatavībā.
"Tātad pamats ir pilnīgi pietiekams," savus soļus pamatoja Baltkrievijas vadītājs.
Viņš piezīmēja, ka Baltkrievija un Krievija rietumu virzienā strādā kopīgi, jo pastāv sabiedrotā armija. Pie tam abu valstu bruņotie spēki ir līdzīgi.
"Tomēr saliedēšana vajadzīga. Tāpēc jau mums jāmācās kopā. Jo karot mums vajadzēs kopā. Ja ir armija, bruņotie spēki, tos vajag gatavot, kaut kā apvienot," paskaidroja valsts vadītājs.
Mācībās no Kaļiņingradas līdz Vladivostokai tiks iesaistīts liels militārais grupējums lielā skaitā poligonu.
"Pēc ar Putinu vienojāmies, ka es uzņemšos kontroli pār lielāko daļu mācību. Tās notiks pie mums Baltkrievijā. Viņiem tiks izmantoti daži poligoni – līdz desmit poligoni. Viņš būs savā poligonā, es – savā. Paskatīsimies, cik gatavi un saliedēti ir mūsu – Krievijas un Baltkrievijas – bruņotie spēki," uzsvēra Lukašenko.
Pēc tam viņš vēlreiz atgādināja, ka abās valstīs izveidota vienota PGA sistēma un izstrādāta vienota politika aizsardzības jomā, tāpēc vajag trenēt spēkus – šiem nolūkiem paredzēti manevri. Pie tam mācības orientētas vienīgi uz aizsardzību.
Zenītraķešu sistēma S-400 Triumf - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Viedoklis
Attieksme pret Baltiju ir nopietna: kāpēc Baltkrievijai vajadzīgas ZRS S-400
"Mēs netaisāmies nevienam uzbrukt. Mums tas nav vajadzīgs. Bet tas, ka viņi sarosījušies... Nu, laikam jau viņi ir ļoti norūpējušies par to, ka mēs te, ziniet, teju vai ne Baltiju nogriezīsim: pa Suvalku koridoru aiziesim līdz Kaļiņingradai un nogriezīsim Baltiju. Tā Baltija tak nevienam nav vajadzīga. Dod Dievs, mums savu Baltkrieviju apdzīvot, par Krieviju es pat nerunāju," uzsvēra Baltkrievijas līderis.
Viņš apliecināja, ka Baltkrievijai svešs īpašums nav vajadzīgs, vienkārši armija mācās aizsargāt savējo, bet manevri parādīs vājās vietas, kur vajadzēs papildināt tās komplektāciju.
Jāpiebilst, ka mācības "Rietumi 2021" notiek atklātā formātā, pieejamas ārvalstu diplomātiem un žurnālistiem.
"Lūdzu, lai skatās," noslēgumā piebilda Lukašenko.
Ziņu lente
0