Aculiecinieki: ASV karavīri apšaudīja cilvēkus terorakta laikā Kabulā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasKabulas ielas pēc varas maiņas
Kabulas ielas pēc varas maiņas - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terorakta liecinieki pastāstīja, ka pašnāvnieka sprādzienā gāja bojā vien neliela daļa upuru – pārējos panikā apšāva amerikāņu karavīri.
RĪGA, 2. septembris – Sputnik. ASV karavīri apšaudīja vietējos iedzīvotājus terorakta laikā Kabulā 26. augustā, aculiecinieki pastāstīja telekanālam RT.
26. augustā Kabulas lidostas rajonā atskanēja divi sprādzieni. Viens no tiem – netālu no viesnīcas "Baron", kur pirms evakuācijas pulcējās ārvalstnieki, arī Lielbritānijas un ASV pilsoņi. Spridzekli iedarbināja terorists-pašnāvnieks. Vēlāk pie lidostas vārtiem uzsprāga mīnēta automašīna. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās grupējums ISIS*.
Боевики Талибана* у здания Министерства внутренних дел в Кабуле - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Viedoklis
"Kaimiņvalstis tēmēklī": kādus ieročus sagrābuši talibi
Viens no uzbrukumā izdzīvojušajiem lieciniekiem paziņoja, ka tūlīt pēc sprādziena amerikāņu kareivji sākuši šaut pa cilvēkiem – viņiem šķita, ka pūlī ir arī citi pašnāvnieki.
Aculiecinieki stāstīja, ka amerikāņi stāvējuši pie iebrauktuves lidostā plecu pie pleca un krituši panikā, kad pašnāvniekam izdevās pienākt viņiem tuvāk un sarīkot sprādzienu vien dažu metru attālumā.
"Sprādzienā gāja bojā vien neliela daļa, pārējos panikā apšāva zaldāti," teica arī cits liecinieks.
"Tur bija pūlis, visi skrēja. Laikam jau amerikāņi nodomāja, ka arī starp mums ir kāds, kas var sarīkot sprādzienu, tāpēc viņi sāka šaut. No sprādziena gāja bojā nedaudzi, epicentrs bija tajā pusē, kur atradās amerikāņi. Bet cilvēki gāja bojā pūlī un tāpēc, ka amerikāņi no visām pusēm šāva pūlī," apstiprināja lieciniece Šaha Džana.
Kabulas slimnīcas ķirurgs pastāstīja, ka pēc terorakta hospitalizētajiem cilvēkiem bijuši ne tikai šķembu, bet arī šāvienu ievainojumi. Tas netieši apliecina uzbrukuma liecinieku vārdu patiesīgumu.
Videofakts: kā izskatās Afganistāna talibu* rokās - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Video
Videofakts: kā izskatās Afganistāna talibu* rokās
Pentagons ziņoja, ka teroraktā Kabulas lidostā citu starpā gājuši bojā arī 13 amerikāņu karavīri, vēl 18 – ievainoti. Kopējais upuru skaits pārsniedzis 170 cilvēkus, ievainoti – gandrīz 1,5 tūkstoši.
Trīs dienas vēlāk, 29. augustā ASV GKS bezpilota lidaparāts Kabulā likvidēja automašīnu. Ziņots, ka tajā bija liels daudzums spridzekļu. Gāja bojā 12 cilvēki, ieskaitot bērnus.
Pirmdien ISIS*kaujinieki palaida sešas raķetes pret Kabulas lidostu. Oficiālie dati liecina, ka ASV pretraķešu aizsardzības sistēma pārvērusi piecas no tām.
* Krievijā un citās valstīs aizliegta teroristiska organizācija.
Ziņu lente
0