Latvijā

NMPD vadītāja: diezin vai mācības klātienē ilgs visu gadu

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88
День знаний в Рижской средней школе №88 - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NMPD dienests un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca gatavojas bērnu hospitalizācijas gadījumu skaita pieaugumam.
RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Mācībās klātienē skolās Covid-19 apstākļos lielāko kaitējumu nodarīs bērniem, paziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule intervijā LTV programmā.
Visās Baltijas valstīs mācību gads ieplānots klātienē. Tiesa, Latvijā klātienē varēs mācīties vienīgi skolēni un izglītības darbinieki, kam izsniegts sertifikāts par vakcināciju, pārciestu Covid-19 vai negatīvu Covid-19 testu. Nevakcinētos skolēnus Lietuvā regulāri testēs. Savukārt Igaunijā katra mācību iestāde lemj patstāvīgi, kā samazināt saslimstības risku.
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Latvijā
Pedagogi saņem pārmetumus, trūkst laika un testu: skolēni gatavojas mācībām
Tomēr Cipule pauda šaubas par to, vai mācības klātienē ilgs visu gadu, un prognozēja: iespējams, radīsies nepieciešamība atkal pāriet pie tālmācībām.
Viņa piebilda, ka dienests nopietni gatavojas bērnu hospitalizācijas gadījumu skaita pieaugumam, tāpat kā citās valstīs. NMPD sācis pārrunas ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, lai izstrādātu algoritmus, kas ļautu novērtēt bērnu hospitalizācijas nepieciešamību, un nodot tos reģionālajām slimnīcām, lai tās iespēju robežās varētu strādāt vienotas sistēmas ietvaros.
Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka trešā daļa sestdien fiksēto Covid-19 gadījumu reģistrēti jauniešiem vecumā līdz 19 gadiem.
Pētījumi rāda, ka Covid-19 antivielas visbiežāk konstatētas bērniem vecumā līdz 13 gadiem un jauniešiem 18-24 gadu vecuma grupā – gandrīz divreiz biežāk nekā vecākajā grupā (virs 65 gadiem).
1. septembris Rīgas vidusskolā - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Latvijā
Ne vakcinācijas, ne testu: divi pusaudži Baldonē būs spiesti pamest skolu
Ziņu lente
0