Pasaulē

ASV triecienā gājis bojā vīrietis, kas sadarbojās ar amerikāņiem

© REUTERS / StringerСилы талибов блокировали дорогу в аэропорт Кабула, Афганистан
Силы талибов блокировали дорогу в аэропорт Кабула, Афганистан - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no ASV uzbrukumā bojāgājušajiem agrāk sadarbojies ar amerikāņu militāro kontingentu, pastāstīja nogalinātā brālis.
RĪGA, 1. septembris — Sputnik. ASV aviācijas triecienā bojā gājušais afgāņu kareivis Nasers Nedžrabi sadarbojās ar amerikāņiem un plānoja doties uz Savienotajām Valstīm, sarunā ar RIA Novosti pastāstīja viņa jaunākais brālis.
Aģentūras sarunbiedrs atlāja, ka 29 gadus vecais Nedžrabi apmēram desmit gadus dienējis armijā, kā arī sadarbojās ar ASV speciālo uzdevumu spēkiem. Kad "Taliban"* sāka plašo uzbrukumu Afganistānā, vīrietis dienēja Kandahāras provincē. Galvaspilsētā Nedžrabi ieradās trīs dienas pirms kaujinieku ienākšanas Kabulā. Brālis piezīmēja, ka Nasers baidījās no Kabulas ieņemšanas un ieradies, lai dotos tālāk uz Savienotajām Valstīm, un jau sācis noformēt dokumentus.
Военнослужащие США и Афганистана в провинции Кандагар - Sputnik Latvija, 1920, 31.08.2021
Viedoklis
Talibi iejaukušies vēlēšanās Francijā un Vācijā
Gan galvaspilsētā atskanēja sprādziens, karavīrs atradās sava onkuļa mājas pagalmā. Uz ielas bija arī astoņi viņa brālēni un māsīcas, 2-18 gadus veci. Viņi visi gājuši bojā.
Nedžrabi pastāstīja, ka pēdējo reizi viņi sarunājušies naktī pirms traģēdijas – viņi apsprieda Nasera gaidāmās kāzas.
"ASV cietušas sakāvi Afganistānā – gan politikā, gan karā. Tagad viņi nogalina nevainīgus cilvēkus," teica aģentūras sarunbiedrs.
Laikā, kad no Afganistānas tika izvests amerikāņu kontingents, talibi sāka uzbrukumu un ieņēma visas lielākās pilsētas, paziņoja, ka divdesmit gadus ilgais karš ir beidzies un tagad tiek lemts par valsts pārvaldes mehānismu. Vienīgā province, ko kaujinieki nekontrolē, ir Pandžšīra. Kabulas lidosta, no kuras tika evakuēti ārvalstnieki un sabiedrotie, pārgājusi "Taliban"* rokās.
Svētdien ASV bezpilota lidaparāts apšaudīja automašīnu Kabulā – karavīri apgalvo, kas tajā esot bijis liels daudzums spridzekļu, tas apdraudējis lidostu. Saskaņā ar telekanāla CNN ziņām, uzbrukumā dzīvības zaudējuši deviņi civiliedzīvotāji, arī seši bērni. Al-Jazeera informēja par 12 upuriem.
* Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegta teroristiska organizācija.
Teroristiskās kustībās Taliban* kaujinieki - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Viedoklis
Rietumos valda bažas: talibi var piebeigt ASV ekonomiku
Ziņu lente
0