Latvijā

Uz veselu mēnesi Latvija pārvērtīsies par NATO poligonu

© Sputnik / Sergey MelkonovАмериканские военные передают привет
Американские военные передают привет - Sputnik Latvija, 1920, 31.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visā Latvijas teritorijā sākušās militārās mācības "Namejs 2021". Karavīri parādīsies Jelgavā, Kuldīgā, Dobelē, Ventspilī, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Preiļos, Daugavpilī, Rēzeknē. Iedzīvotājus lūdz izturēties iecietīgi.
RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Pirmdien, 30. augustā visā Latvijā startēja Nacionālo bruņoto spēku mācības "Namejs 2021", kurās piedalās arī karavīri no Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, ASV, Kanādas, Vācijas un citām NATO dalībvalstīm, stāsta Grani.lv. Mācības noslēgsies 3. oktobrī.
Ziņots, ka ieplānoti divi mācību posmos. Pirmajā no tiem tiks izspēlēta reakcija uz hibrīddraudiem, bet otrajā karavīri pāries pie klasiskajām mācībām – karadarbības metožu izspēles.
Земессардзе - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2021
Viedoklis
Pleskava vai Polocka? Kāpēc Latvijas zemessargi mācās cīnīties pilsētu ielās
No desmit tūkstošiem mācībās iesaistīto karavīru, apmēram 600 ieradušies no citām valstīm. uzsvērsim vēlreiz: īpaša vieta mācībās "Namejs 2021" piešķirta Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei "Sudraba bulta".
Aizsardzības ministrijā atzīmēja, ka mācības notiks ne tikai specializētajos poligonos, bet arī uz civilajiem ceļiem. Cita starpā pa tiem pārvietosies militārā tehnika uz mācību norises vietām. Tāpēc galvaspilsētas un citu reģionu iedzīvotājus lūdz uzmanīties un ar izpratni uztvert manevrus. Paralēli militārās tehnikas manevriem un vairāku ceļu slēgšanai virs pilsētām lidos kara lidmašīnas un helikopteri – lidaparāti var radīt vērā ņemamu troksni.
Войска НАТО в центре Риги на параде - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2020
Aizsardzības ministrijā uzstāj, ka mācības Rīgā iedvesa iedzīvotājiem drošības izjūtu
Ziņu lente
0