Krievijā

Militārais forums "Army 2021" Kaļiņingradas apgabalā: Baltijas flote demonstrē spēku

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasМалый ракетный корабль проекта 21631 "Серпухов", Балтийский флот
Малый ракетный корабль проекта 21631 Серпухов, Балтийский флот - Sputnik Latvija, 1920, 31.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas flotes lielākā jūras kara bāze Baltijskas pilsētā uzņēma militāri tehnisko forumu "Army 2021".
RĪGA, 31. augusts – Sputnik. Vairāk nekā 40 kuģi un 1,5 tūkstoši Baltijas flotes karavīru iesaistījās starptautiskajā militāri tehniskajā forumā "Army 2021" Baltijskā un Kronštatē.
"Kronštatē un Baltijskā darbu sāka starptautiskais militāri tehniskais forums "Army 2021". pasākumos tiks iesaistīti vairāk nekā 40 kara kuģi, sagādes kuģi un ātrgaitas laivas no Baltijskas un Ļeņingradas jūras kara bāzēm, kā arī apmēram 1,5 tūkstošji Baltijas flotes kareivju," pastāstīja Rietumu kara apgabala preses dienests.
Подготовка авиационной группы Русские Витязи к форуму АРМИЯ 2021  - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Video
Krievijas augstākās pilotāžas grupa gatavo jaunu programmu
Apmeklētāji varēja trīs dienas aplūkot kara kuģus un kuterus, mūsdienīgo briņojumu, militāro un speciālo tehniku no Baltijas flotes daļām. Kuģi piedalījās bruņojuma statiskajā un dinamiskajā demonstrācijā.
Kronštatē bija vērojams lielo Baltijas flotes hidrogrāfijas kuteru darbs.
Rietumu kara apgabala komandieris ģenerālpulkvedis Aleksandrs Žuravļovs pastāstīja, ka bāzes tralētāja "Ivan Henov" ekipāža nodemonstrēja ostas akvatorijas tralēšanu un peldošās mīnas likvidāciju. Savas iespējas demonstrēja kuteru un ātrgaitas laivu ekipāžas. Apmeklētājiem bija iespēja vērot epizodi, kurā nosacīti bojātam kuģim tika sniegta palīdzība, dzēšot ugunsgrēku uz klāja."
Viens no iespaidīgākajiem priekšnesumiem bija divu reida velkoņu valsis Somu šauruma Vidējā līča akvatorijā.
Vladimirs Putins, Krievijas Federācijas prezidents - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Krievijā
Putins apsolīja darīt visu iespējamo miera un Krievijas drošības labā
Baltijas slavas laukumā Baltijskā bija organizēta bruņojuma un militārās tehnikas izstāde. Tajā bija redzami krasta raķešu kompleksi "Bal" un "Bastion", zenītraķešu-lielgabala komplekss "Pancir S1", ORTK "Iskander", ZRK S-400 "Triumf", ZRK "Tor M-2" un cita militārā tehnika, jaunākie glābšanas un sakaru līdzekļi, kā arī speciālais bruņojums.
Forumā Baltijskā piedalījās mazie raķešu kuģi, patruļas kuteris un ātrgaitas laivas.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 23. augustā, foruma "Army 2021" atklāšanas pasākumā deva rīkojumu sākt jaunu kara kuģu būvi Krievijas Jūras kara flotes vajadzībām. Starptautiskais militāri tehniskais forums "Army 2021" vairākos Krievijas reģionos – no Habarovskas līdz Kaļiņingradai.
Ziņu lente
0