Pasaulē

"Vienreiz jau pasūtīja." Eksperts par ideju pārdot "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasСклад труб для строительства газопровода "Северный поток - 2" в порту города Засниц в Германии
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai apietu Eiropas Savienības noteikumus, vācu ierēdņi piedāvāja "Gazprom" pārdot gāzesvadu "Ziemeļu Straume 2", raksta mediji. Radio Sputnik raidījumā šo ideju komentēja politisko zinātņu kandidāts Dmitrijs Žuravļovs.
"Gazprom" izdosies apiet Eiropas Savienības gāzes direktīvu, ja tas pārdos "Ziemeļu straumi 2" citam sertificētam operatoram, raksta "Frankfurter Allgemeine Zeitung", atsaucoties uz vācu ierēdņu paziņojumu.
Saskaņā ar Eiropas noteikumiem, ieguves uzņēmumam un infrastruktūras operatoram jābūt sadalītiem. Pretējā gadījumā 50 procentiem gāzesvada jaudas ir jābūt rezervētiem neatkarīgam piegādātājam.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Pasaulē
Tiesa nav atbrīvojusi "Ziemeļu straumi 2" no ES Gāzes direktīvas normām
Nesen Diseldorfas Augstākā zemes tiesa noraidīja projekta operatora, kompānijas "Nord Stream 2 AG" apelāciju par Vācijas regulatora lēmumu, kas atteicās atbrīvot "Ziemeļu straumi 2" no ES Gāzes direktīvas prasībām. Ja uzņēmums neapstrīdēs lēmumu, tas faktiski nozīmēs, ka Krievijas holdings varēs izmantot tikai pusi no gāzesvada jaudas.
Radio Sputnik ēterā Reģionālo problēmu institūta ģenerāldirektors, politologs Dmitrijs Žuravļovs komentēja eiropiešu priekšlikumu pārdot "Ziemeļu straumi 2".
"Gāzes direktīva paredz, ka gāzes ieguve un transportēšana nevar atrasties vienās rokās. Tāpēc ES piedāvā: mēs jūsu gāzi neaiztiekam, bet, lai izpildītu šo direktīvu, "Gazprom" mums jāpārdod pats gāzesvads. Viņi arī naftas vadiem vairākkārt pievērsušies, tikai, atvainojiet, tika pasūtīti trīs mājās tālāk. Tas ir fantastisks Rietumu sapnis, kas balstīts uz pilnīgi nekorektu ideju, ka, ja sadalīt kādu tehnoloģisku procesu, tas kļūs konkurētspējīgāks un efektīvāks," sacīja Dmitrijs Žuravļovs.
Здание компании Газпром в Москве  - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Pasaulē
"Gazprom" paziņojums par "Ziemeļu straumi 2" radījis vētru Eiropas gāzes tirgū
Attiecībā uz "Ziemeļu straumi 2" šī ideja nestrādā, viņš atzīmēja.
"Konkurence — tas ir, kad divi uzņēmumi cīnās par vienu patērētāju, nevis, kad vienu ražošanas daļu atdala no citas. Divas saistītās ražošanas programmas nevis konkurē, bet papildina viena otru. Konkurences ideja, uz kuras balstās visas šīs gāzes direktīvas, šeit nedarbojas. "Ziemeļu straume 2" var konkurēt ar ukraiņu gāzes sadales sistēmu – nekādu problēmu. Bet viņu direktīvu pamatā ir cita ideja: padarīt katru tehnoloģiskā procesa posmu patstāvīgu – it kā tad būs konkurence, kas uzlabos efektivitāti. Tas ir absolūts mīts, taču viņi virza šos mītus jau daudzus gadus," rezumēja Dmitrijs Žuravļovs.
Ziņu lente
0