Latvijā

Kā Rīgā noritēja protesti pret ierobežojumiem un obligātu vakcināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство образования и науки Латвии
Министерство образования и науки Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Covid-19 ierobežojumu un obligātas vakcinācijas pretinieki sapulcējās pie Izglītības un zinātnes ministrijas ēkas.
RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Sociālajos tīklos tika publicēti videoieraksti ar sestdienas piketu pret obligāto vakcināciju un ierobežojumu ieviešanu Latvijā. Protesta akcija norisinājās pie Izglītības un zinātnes ministrijas ēkas, ziņo Mixnews.lv.
Pie ministrijas ēkas ieejas protestētāji ar aktīvistu Valentīnu Jeremejevu priekšgalā dziedāja aktīvista sacerēto dziesmu latviešu un krievu valodā.
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Latvijas Covid-19 sertifikāts nav mūžīgs
Tāpat vakcinācijas pretinieki sapulcējās pie Brīvības pieminekļa, kur aizvakar startēja Rimi maratona bērnu skrējieni.
Piketētāji turēja rokās plakātus ar lozungiem "Rokas nost no mūsu bērniem!", "Piespiedu vakcinēšana ir noziegums", "Bez vakcinācijas neizdosies izplatīt slimību", "Vakcinatori, rokas nost no mūsu bērniem!".
Tāpat tiek ziņots, ka Rīgas domē bija iesniegti deviņi pieteikumi piketu rīkošanai pret piespiedu vakcināciju.
Piketus plānots veikt Pils laukumā 3, sākot ar 27. augustu, katru dienu no plkst. 19.00 līdz 21.00.
Pašvaldība solīja izskatīt pieteikumus atbilstoši likumam.

"Gaidiet signālu!"

Atgādinām, ka partijas "Likums un kārtība" līderis, Saeimas deputāts Aldis Gobzems savā Facebook lapā ziņoja, ka iesniedzis Rīgas domē pieteikumus protesta akciju rīkošanai.
В салоне автобуса - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Līdz 65% samazināts maksimālais pasažieru skaits sabiedriskajā transportā
Gobzems neprecizēja, kad tieši viņš plāno rīkot mītiņus pret obligātu vakcināciju Latvijā, taču noradīja, ka "ja atteiks, iesim tāpat. Šoreiz vēl kuplākā pulkā".
Deputāts arī brīdināja tos, kuri vēlas iziet ielās, lai viņi gaida signālu. Viņš atzīmēja, ka protesti var notikt jebkurā dienā - ceturtdien, pirmdien, sestdien.
Savukārt Valsts policija pārliecinoši lūdza iedzīvotājus ignorēt nesankcionētus protestus. Turklāt kārtības sargi brīdināja, ka gatavojas konfiscēt nesankcionētās protesta akcijās izmantotos transportlīdzekļus un spēkratus.
"Nav pieļaujama ielu nobloķēšana, tādējādi radot kaitējumu visai sabiedrībai, tostarp traucējot pieaugušajiem nokļūt darbā vai bērniem skolā," noradīja Valsts policija.
Ziņu lente
0