Latvijā

Nākošnedēļ iespējami jauni ierobežojumi Covid-19 dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija atzīmē, ka prasības kļūs stingrākās tiem, kuriem nav sertifikātā, turklāt var atgriezties rindas pie veikaliem.
RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Visticamāk, tuvākajās dienās varētu tikt pastiprināti ierobežojumi Covid-19 dēļ, ziņo LSM.lv.
Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā ātri tuvojas 100 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.
Krievijas vakcīna Gam-KOVID-Vak (Sputnik V) - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Personīga pieredze: pēc Covid-19 vakcīnas – uz Baltkrieviju
Iepriekšējie valdības lēmumi paredz, ka, sasniedzot noteiktu kumulatīvu saslimstības līmeni — 120 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, automātiski stājas spēkā ierobežojumi. Šo procedūru 22. jūnijā apstiprināja Ministru kabinets. Savukārt Veselības ministrija prognozē, ka šī atzīme tiks sasniegta jau nākamās nedēļas sākumā.
Turklāt Veselības ministrijā uzsvēra, ka pārsvarā prasības kļūs stingrākas tikai tiem, kam nav Covid-19 sertifikāta.
"Šajā drošajā līmenī pasākumi un iespējas pulcēties saglabājas visilgāk, un tas arī ir pamata režīms, kādā būtu jāorganizē gan darba gan cita veida sadzīve," skaidroja VM pārstāvis Oskars Šneiders.
Tomēr, neatkarīgi no sertifikāta esamības, iedzīvotājiem jāgatavojas rindām pie veikaliem. Tiklīdz kumulatīvais rādītājs pārsniegs 120, tirdzniecības punktiem, bibliotēkām, muzejiem un pārējiem pakalpojumu sniedzējiem, atkal būs jānodrošina, ka uz vienu apmeklētāju ir 25, nevis 15 kvadrātmetru platība.
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Latvijā
Pedagogi saņem pārmetumus, trūkst laika un testu: skolēni gatavojas mācībām
"Mūsu darbinieki ir gatavi tam, arī apsardzes darbinieki zina, kā rīkoties. Tas, kas būtu jāņem vērā mūsu apmeklētājiem, ja šāda situācija būs, ka rindas pie veikaliem ir iespējamas, ņemot vērā, ka groziņu skaits būs mazāks," sacīja "Rimi" ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.
"Maxima" tīklā tomēr cer, ka valdība atteiksies no stingrākām prasībām.
"Aicinām piemērot tādu samērības principu un parūpēties par to, lai cilvēkiem tomēr nav jādrūzmējas ārā, it īpaši nākot rudenim un ziemai, jo īpaši vērst uzmanību uz mazā formāta veikaliem, atstājot šos 15 kvadrātmetrus uz vienu pircēju," teica "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.
Ekonomikas ministrija uzstājās ar iniciatīvu pagaidām atstāt nemainīgu platības prasību, bet līdz šim par to vēl nav panākta vienošanās Valsts kancelejas vadītājā Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupā.
Акция протеста против обязательной вакцинации в Риге, 18 августа - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Latvijā
Sliktāk bija tikai Jāņos, vakcinācijas temps turpina sarukt
Ziņu lente
0