Video

Karavīri būvē nožogojumu uz Baltkrievijas un Polijas robežas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Migrācijas krīzes dēļ Polijā tika pieņemts lēmums nožogoties no Baltkrievijas. Skatieties video, kā top dzeloņstiepļu žogs uz Baltkrievijas un Polijas robežas.
Karavīri uzstāda dzeloņstiepļu žogu Polijas ciematā Zubžica Velka (Zubrzyca Wielka), lai novērstu migrantu nelikumīgu iekļūšanu valstī. Baltkrievijas un Polijas robežas nostiprināšanas pasākumi tika uzņemti video.
Videoierakstā redzams, ka karavīri uzstāda metāla balstus un nostiprina uz tiem dzeloņstiepli. Nožogojuma būvdarbiem tika izmantota speciāla tehnika un urbji.
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija informē par nelegālo migrantu augošo skaitu, kas aizturēti uz Baltkrievijas robežas, un pārmet Minskai migrācijas krīzes radīšanu. ES apgalvo, ka Baltkrievija izmanto migrantus kā "hibrīdieroci" pret ES, kopš savienība ieviesusi sankcijas pret Minsku.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies savaldīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm: Rietumu sankciju dēļ tam nav "ne naudas, ne spēku". Baltkrievijas robežsargi jau vairākkārt ziņojuši: viņi vēro, kā Lietuva, Polija un Latvija ar varu padzen migrantus uz Baltkrievijas teritoriju.
Ziņu lente
0