Politika

Jaunā partija "Republika": dibinātāji sola iepriecināt tautu ar lielām algām

© Sputnik / Sergey MelkonovВячеслав Домбровский
Вячеслав Домбровский  - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaundibinātās Latvijas partijas "Republika" līdzpriekšsēdētāji uzskata, ka Latvijai ir pienācis laiks pievērsties iedzīvotāju labklājības uzlabošanai.
RĪGA, 29. augusts - Sputnik. Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens sestdien, 28. augustā, nodibināja jaunu partiju "Republika", vēsta Mixnews.lv.
Dombrovskis un Ģirģens tika ievēlēti par partijas līdzpriekšsēdētājiem, bet par partijas Domes priekšsēdētāju ievēlēta pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāte Evija Papule.
Ainārs Šlesers - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Latvijā
Izmiršanas problēma nav atrisināta, valdībā – absurda teātris: Šlesers par varu
Partijas valdē tika ievēlēti — zvērināts advokāts Aleksandrs Kazačkovs, starptautiskais ekonomikas attīstības un valsts pārvaldes eksperts Aleksandrs Antonovs, AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" valdes loceklis Jevgēnijs Koršenkovs, Saeimas deputāti Kaspars Ģirģens un Ēriks Pucens.
Spriežot pēc visa, partijā uzreiz nolēma "iepatikties" Latvijas iedzīvotājiem un apsolīja, ka jaunā politiskā spēka kurss tiks vērsts uz Latvijas iedzīvotāju labklājības uzlabošanu.
Dombrovskis norādīja, ka Latvija ir nogurusi no pretnostatīšanas un strīdiem un nevar attīstīt ekonomiku, jo tērē spēkus cīņai ar iekšējiem ienaidniekiem.
Viņš paskaidroja, ka šīs bezjēdzīgas cīņas dēļ trūkst pietiekamu līdzekļu veselības aprūpei, izglītībai, ģimeņu atbalstam, cilvēka cienīgu pensiju nodrošināšanai.
Айнарс Шлесерс на Балтийском форуме - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Politika
Šlesers: Latvijas parādus maksās mūsu mazbērni
Dombrovskis uzsvēra, ka "Republikai" ir plāns, kā valstij pelnīt un augt, lai ikviens sabiedrības loceklis var atļauties dzīvot labāk.
Dombrovskis apsolīja, ka četru gadu laikā "Republika" varēs nodrošināt valstī vidējo mēneša atalgojuma līmeni 2000 eiro apmērā un panāks, ka neviens pensionārs nesaņems pensiju, kas mazāka par 400 eiro mēnesī.
Partijas programmā īpašs akcents likts uz Latvijas ekonomisko izaugsmi, tostarp uz sadarbību ar privāto sektoru, preču un pakalpojumu eksporta veicināšanu, ārvalstu investīciju piesaistīšanu rūpniecībā. Tādējādi nodrošinot papildu ikgadējus budžeta ieņēmumus 6 miljardu eiro apmērā.
Partija sola samazināt rindas pēc veselības aprūpes pakalpojumiem, samazināt pacienta iemaksas, paplašināt kompensējamo medikamentu sarakstu un nodrošināt mediķiem konkurētspējīgu atalgojumu.
Депутат Сейма Латвии Юлия Степаненко - Sputnik Latvija, 1920, 01.07.2021
Politika
Jebkura pieredze ir vērtība: Stepaņenko un Švecova aiziet no Gobzema partijas
Atgādinām, ka Dombrovskis un Ģirģens iepriekš ziņoja par nodomu nodibināt partiju "Republika", kas apvienos biedrības "Republika 2030" biedrus un atbalstītājus
Viņi solīja, ka partija būs pragmatiska, profesionāla un centriska, kuras galvenais mērķis ir uzlabot katra Latvijas iedzīvotāju labklājību.
Partijas dibinātāji solīja, ka tā "nešķiros Latvijas iedzīvotājus pēc dažādām pazīmēm, bet būs atvērta politiskā organizācija, kas vienos domubiedrus gādībā pret savu valsti un tās cilvēkiem, atbildībā par saviem darbiem un savu prasmju pilnveidošanā."
Ziņu lente
0