Pasaulē

Reņģes apmaiņā pret visām pārējām zivīm: EK plāno jaunus noteikumus zvejniekiem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasRenģu zveja
Renģu zveja - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija no jauna iegrimusi domās par to, kā celt zivju rezerves stabilitāti Baltijas jūrā.
RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Ceturtdien, 26. augustā Eiropas Komisija pieņēma ierosinājumu par zvejniecības nozares iespējām Baltijas jūrā 2022. gadā, vēsta Press.lv, atsaucoties uz EK pārstāvniecību Igaunijā.
EK var atļaut palielināt reņģu zvejas apjomus Rīgas līcī un pie tam saglabāt agrākos ķilavu, Atlantijas butes un mencas zvejas apjomus Baltikas austrumu daļā.
Tomēr struktūra iesaka samazināt citu sugu zivju zvejas apjomus Baltijas jūrā, lai celtu zivju rezervju stabilitāti un palīdzētu atjaunot citu sugu skaitu.
Промысел салаки  - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2020
Latvijā mirst vesela nozare: zvejnieki pārvācas uz Krieviju, lai arī nerunā krieviski
EK Vides, okeānu un zivjsaimniecības komisārs Virgīnijs Sinkēvičs paziņoja, ka Baltijas jūras sliktais stāvoklis negatīvi ietekmēs vietējos zvejniekus, kam zveja nodrošina eksistences līdzekļus. Tāpēc jāturpina zivju resursu atjaunošanas politika.
Tagad ES dalībvalstīm jālemj, kādus zivju apjomus ļauts ķert svarīgāko rūpniecisko zivju sugu dzīves rajonos.
Atgādināsim, ka 2020. gada oktobrī ES lauksaimniecības un zvejniecības ministri vienojās samazināt dažu zivju sugu zvejas apjomus Baltijas jūrā. Latvijas zvejniekiem, kuri pārsvarā zvejo aizliegto Austrumbaltijas mencu, tika atļauts iznīcināt zvejas kuģus un saņemt par to kompensāciju.
Ziņu lente
0