Latvijā

Pedagogi saņem pārmetumus, trūkst laika un testu: skolēni gatavojas mācībām

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasCovid-19 testi
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar Covid-19 skrīninga sākumu mācību iestādes saskārušās ar problēmsituācijām, atzina Izglītības ministrija.
RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Šonedēļ skolas sākās audzēkņu Covid-19 testēšana, un jau radies liels skaits problēmu – skolotāji saskaras ar vecāku izteiktiem aizvainojošiem vārdiem un pārmetumiem, kā arī problēmām ar testu piegādi, vēsta LSM.
Tuvojas jaunais mācību gads, un skolotāji un skolu vadība aizvien vairāk saskaras ar vecāku dusmām un neapmierinātību par sejas masku vilkšanu, testu nodošanu un citām epidemioloģiskajām drošības prasībām, pastāstīja Siguldas Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais.
Дети и воспитатели в детском саду - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Latvijā
Mazākais vakcinēto pedagogu skaits – bērnudārzu audzinātāju vidū
Viņš atklāja, ka ir arī pozitīvi gadījumi, tomēr pedagogiem jāsaskaras ar daudziem un dažādiem pārmetumiem, nosodījumu, apvainojumiem jauno noteikumu un kārtības dēļ – it kā tas būtu no skolotājiem atkarīgs. Viņa skolā fiksēts arī viens gadījums, kad vecāki kā iemeslu izņemt bērnu no izglītības iestādes minējuši iknedēļas Covid-19 testēšanu.
"Kopumā dažreiz šķiet, ka pārkāpj saprāta un cieņpilnas komunikācijas robežas, kurā jau tiek aizskarta personība, pārliecības un citas lietas, kuras, manuprāt, nevajadzētu aizskart," viņš skaidroja.
Skolas direktors norādīja, ka īsi pirms mācību gada skolai nesokas saziņa ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), kas nav atbildējusi uz skolas nosūtītajiem jautājumiem.
1. septembris Rīgas vidusskolā - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Latvijā
Ne vakcinācijas, ne testu: divi pusaudži Baldonē būs spiesti pamest skolu
Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa paziņoja, ka skolēnu iknedēļas testēšana ir īsts izaicinājums skolai.
Viņa kolēģe Inita Vilberga no Ezeres pamatskolas noskaņota pesimistiski: sadarbība ar laboratoriju MSD nav bijusi sekmīga. Traucēts viss mācību process, jo direktoram jādomā par drošību un testēšanu. "Tā ir papildu slodze visām skolām," teica Volberga.
Atgādināsim, ka laboratorija "MFD Veselības grupa" daudziem nav piegādājusi ieplānotos testus – tās pārstāvis Einārs Giels paskaidroja, ka problēmas IT sistēmā neļāva izdrukāt etiķetes. Pēc viņa vārdiem, skolu atsūtītie dati nav bijuši kvalitatīvi, tāpēc IT sistēma nevarēja automātiski ielādēt sarakstus.
Kritizēta arī laboratorija "Bior" par nesaskaņotu saziņu, kuras dēļ skolas bija spiestas pašas braukāt pēc testiem.
Школьники в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
Pandēmijas gadā pašvaldības "pazaudējušas" vēl vairāk skolēnu
Atgādināsim ka MK apstiprināja IZM piedāvātos grozījumus epidemioloģiskās drošības pasākumu noteikumos. Saskaņā ar tiem mācīties var vienīgi skolēni ar vakcinācijas sertifikātu vai izziņu par pārciestu slimību vai negatīvu testu. Audzēkņu testēšana tiks veikta uz valsts budžeta.
Pie tam mājmācības nav iespējamas no 9. klases, jo gada beigās skolēni kārto eksāmenus un mācību procesā nepieciešama pedagogu īpaša uzmanība.
Ziņu lente
0