Pasaulē

Argentīnā noskaidrots, kā veidojas aizsardzība pret Covid-19 pēc "Sputnik V"

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasВакцина "Спутник Лайт"
Вакцина Спутник Лайт - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Argentīnas speciālisti apgalvo, ka organisma aizsardzība pēc vīrusa SARS-CoV-2 mutācijām aug pusgadu pēc vakcinācijas.
RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Aizsardzība no koronavīrusa infekcijas pakāpeniski pieaug sešus mēnešus pēc vakcinācijas ar Krievijas preparātu "Sputnik V". Pie šāda slēdziena nonākuši zinātnieki no Argentīnas. Viņu pētījuma priekšpublikācijas projekts sniegts portālā medrxiv.org.
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Pasaulē
Argentīnas mediķu pētījumi apstiprināja vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti
Izmēģinājumiem tika piesaistīti speciālisti no dažādiem institūtiem un medicīnas iestādēm, piemēram, no Veselības ministrijas, Buenosairesas universitātes, Vašingtona universitātes ASV utt., stāsta radio Sputnik.
Zinātnieki izpētīja 1,8 tūkstošus ar Krievijas preparātu vakcinētu cilvēku asins seruma paraugu. Paraugi saņemti laika periodā no šī gada janvāra līdz augustam. Zinātnieki novēroja antivielu veidošanos un to spējas pretoties vīrusa paveidiem "alfa" (Lielbritānijas), "beta" (Dienvidāfrikas), "gamma" (Brazīlijas), "delta" (Indijas), kā arī "lambda" (Peru).
Argentīniešu darba fragmentus publicēja Krievijas tiešo investīciju fonds preparātam veltītajā vietnē. Ziņojuma autori atzīmēja, ka organisma aizsardzība pret koronavīrusa jaunajiem paveidiem aug pusgadu pēc vakcinācijas, pateicoties neitralizējošo antivielu nobriešanas tālākajā procesā un to neitralizējošās efektivitātes pieaugumam. Šī parādība īpaši labi redzama cīņā ar "beta" un "gamma" paveidiem.
В Аргентину доставили 300 тысяч доз российской вакцины Спутник V - Sputnik Latvija, 1920, 26.12.2020
Video
Argentīnā tika piegādāti 300 tūkstoši Krievijas vakcīnas "Sputnik V" devas
Argentīnas zinātnieku veiktais darbs apliecināja, ka antivielu neitralizējošā spēja 120 dienu laikā pēc vakcinācijas būtiski pieauga salīdzinājumā ar rādītājiem, kas novēroti 42 dienu laikā pēc vakcīnas.
Vakcīna "Sputnik V" reģistrēta Argentīnā pērnā gada decembrī. Argentīna bija trešā valsts pasaulē pēc pašas Krievijas un Baltkrievijas, kas atļāva preparāta pielietošanu.
Ziņu lente
0