Pasaulē

Vācu žurnālists sašutis par Merkeles "silto" uzņemšanu Kijevā

© Официальное интернет-представительство Президента УкраиныПрезидент Украины Владимир Зеленский и канцлер Германии Ангела Меркель во время встречи в Киеве
Президент Украины Владимир Зеленский и канцлер Германии Ангела Меркель во время встречи в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu žurnālists uzskata, ka kancleres Merkeles ikdienišķā uzņemšana, iespējams, liecina par Kijevas politiskajiem plāniem.
RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Vācu žurnālistu Jorgu Blanku pārsteidza, cik pieticīgi Kijevā tika uzņemta kanclere Angela Merkele, vēsta RIA Novosti.
Savu viedokli viņš pauda sociālajā tīklā Twitter.
Video ierakstā no lidostas, ar ko žurnālists papildināja publikāciju, redzams, ka vācu politiķi pēc ierašanās Kijevā sagaidīja tikai daži cilvēki, un Ukrainas augstāko amatpersonu viņu vidū nebija.
"Kanclera ikdienišķa uzņemšana Kijevā. Nebija pat Kijevas mēra Vitālija Kličko, lai arī viņš plānoja ierasties. Nesen Zeļenskis apsūdzēja Merkeli par neefektīvu politiku attiecībās ar Krieviju. Viņš cer uz "Zaļajiem" nākamajā federālajā valdībā?" vaicāja Blanks.
Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās  Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Politika
Vladimirs Putins: Vācija joprojām ir viens no galvenajiem Krievijas partneriem
Savukārt Kijevas mērs Vitālijs Kličko informēja, ka apsardze nav ļāvusi viņam sagaidīt Vācijas kancleri Borispoles lidostā, lai arī viņam vajadzēja piedalīties ceremonijā kā galvaspilsētas mēram.
Vācijas kanclere Angela Merkele apmeklēja Kijevu svētdien ar oficiālu vienas dienas vizīti.
Ziņu lente
0