Pasaulē

Tiesa nav atbrīvojusi "Ziemeļu straumi 2" no ES Gāzes direktīvas normām

© Sputnik / Илья ПиталевСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nord Stream 2 AG" zaudējusi tiesvedībā par gāzesvada atbrīvošanu no ES Gāzes direktīvas normām.
RĪGA, 25. augusts — Sputnik. "Nord Stream 2 AG", gāzesvada "Ziemeļu straume 2" operators zaudējis tiesvedību par gāzesvada projekta atbrīvošanu no ES Gāzes direktīvas normām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Bloomberg sniegto informāciju.
Aģentūravēsta, ka Diseldorfas Augstākā zemes tiesa šodien noraidījusi "Gazprom" lūgumu atcelt Vācijas Federālās tīklu aģentūras lēmumu.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Politika
ASV ieviesušas jaunas sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"
Iepriekš "Nord Stream 2 AG" pārsūdzēja Vācijas tiesā atteikšanos apmierināt prasību par "Ziemeļu straumes 2" atbrīvošanu no ES Gāzes direktīvas normām. Tāpat ES Tiesā bija iesniegta prasība par Gāzes direktīvas grozījumu atcelšanu.
ES atjaunotā Gāzes direktīva attiecināja savus noteikumus uz ES vedošo gāzesvadu sauszemes un jūras iecirkņiem. Vienlaikus direktīva pieprasla, lai cauruļvadu, kas ved uz Eiropas Savienības teritoriju daļēji aizpildītu alternatīvs piegādātājs vai tā daļa, kas izvilkta savienības teritorijā, piederētu trešajai kompānijai.
"Ziemeļu straume 2" ir cauruļvads no Krievijas uz Vāciju ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā, patlaban tas ir gandrīz pabeigts. Lielāko daļu projekta pastāvēšanas laika pret to aktīvi iebilst Ukraina, kas nevēlas zaudēt tranzīta nestos ienākumus, un ASV, kas vēlas piegādāt Eiropai lielāku daudzumu savas SDG.
Здание компании Газпром в Москве  - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Pasaulē
"Gazprom" paziņojums par "Ziemeļu straumi 2" radījis vētru Eiropas gāzes tirgū
Iepriekš Berlīne un Vašingtona publicēja kopīgu rezolūciju, kurā atzimēja: tā realizācijai jānodrošina degvielas piegādes caur Ukrainu pēc 2024. gada. Savukārt Vācija apņēmās panākt no Briseles sankcijas pret Krieviju, ja Maskava īstenos enerģētikas eksportu kā "politiska spiediena instrumentu". Pie tam Krievija ne vienu vien reizi jau atzīmējusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir Eiropas Savienībai izdevīgs un vienīgi komerciāls projekts.
Ziņu lente
0