Politika

Lavrovs pārmet Zeļenskim etniskā naida kurināšanu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka vairākus Ukrainas prezidenta izteikumus uzskata par etniskā naida kurināšanu.
RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Ukrainas politiķu rusofobos izteikumus Krievija uzskata par etniskā naida kurināšanu, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Vladimirs Zeļenskis paziņoja, ka Donbass "nekad nebūs krievu teritorija", bet tiem, kas mīl kaimiņvalsti un vēlas, lai reģions iestātos tās sastāvā, piedāvāja "meklēt sev vietu Krievijā". Ar līdzīgu ierosinājumu augusta sākumā klajā nāca pilnvarotais valsts valodas aizsardzības jautājumos Tarass Kremiņs.
Maidans 2013. gada oktobrī - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Viedoklis
Ukrainas mācība pēcpadomju valstīm
"Tādus izteikumus vērtējam kā etniskā naida kurināšanu. Starp citu, Eiropas Savienības valstīs par to paredzēta kriminālatbildība," Lavrovs pastāstīja intervijā ungāru avīzei "Magyar Nemzet".
Krievijas Ārlietu ministrija piezīmēja, ka Maskava gaida, kā Ukrainas politiķu nacionālistiskos izteikumus novērtēs Eiropas ierēdņi un starptautisko organizāciju pārstāvji.
Abu valstu attiecības pasliktinājās 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Kijevā, Krimas atgriešanās un pilsoņu kara sākuma Donbasā. Ukrainas vadība vairākkārt apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos valsts iekšējās lietās. 2015. gada janvārī Ukrainas Augstākā rada pieņēma rezolūciju, kurā KF nosaukta par "agresorvalsti".
Maskava noraida tamlīdzīgas apsūdzības un norāda, ka tās ir nepieņemamas. Krievija ne vien vien reizi norādījusi, ka nepiedalās Ukrainas iekšējā konfliktā, un vēlas, lai Kijeva pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.
Флаг Украины у здания посольства в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Pasaulē
Politologs: nacionālisms – Ukrainas politikas avangards
Ziņu lente
0