Latvijā

Aiz sašutuma ierunājās krieviski: Saeimas deputāta izjokošana parādījusies video ierakstā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols tik emocionāli iedziļinājās sarunā ar prankeri no Krievijas, ka pat ierunājās krieviski.
Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) izjokoja Saeimas deputātus. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (Nacionālā apvienība) sarunājās ar prankeriem, būdams parliecināts, ka sarunājas ar opozīcijas darboni Leonīdu Volkovu, ar brīvības atņemšanu sodītā Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku. Izjokošanas videoierakstu savā YouTube kanālā publicēja prankeris Vovans.
Kols runāja brīvi un sarunā ar pseido-Volkovu atklāti apsprieda pret Krieviju vērstās sankcijas (Latvija uzskata, ka tās ir efektīvas un interesējas, ko vēl būtu iespējams paveikt šajā jomā), vakcināciju no koronavīrusa (ar Krievijas preparātu "Sputnik V" vēlas vakcinēties 40% iedzīvotāju) un opozīcijas pētījumus Krievijā (Latvija būtu pateicīga par jebkādu informāciju par "aizdomīgiem" uzturēšanās atļaujas saņēmējiem).
Spriežot par "Kremļa propagandu", Kols aiz sašutuma pārgāja pie krievu valodas (iepriekš viņš runāja angliski) un pārmeta Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nerimtīgos centienus saglabāt patiesību par Lieto Tēvijas karu un īpašo uzmanību, ko viņš velta Uzvaras dienas svētkiem.
Savukārt prankeris Volkova vārdā apsolīja Latvijas politiķim drīzus pētījuma rezultātus, ko Latvijā varēšot izmantot "saviem keisiem" pret cilvēkiem no Krievijas vadības tuvākajām aprindām. Sarunbiedri vienojās uzturēt sakarus.
Ziņu lente
0