Latvijā

Vitenbergs: darbinieku vakcinācija ir vadītāju pienākums

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 20.decembra sēdeМинистр экономики Латвии Янис Витенбергс
Министр экономики Латвии Янис Витенбергс - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministrs apsolīja atbalstu uzņēmumiem jaunā Covid-19 viļņa gadījumā un atgādināja par nepieciešamību vakcinēties.
RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Vakcinācijas aptvere lielos darba kolektīvos ir ļoti dažāda, pastāstīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) TV3 raidījumam "900 sekundes".
"Situācija ir diezgan skaidra, ka arī pie mums nākamais Covid-19 pandēmijas vilnis atnāks, mums ir ievērojami zemāka vakcinācijas aptvere nekā vairumā Eiropas valstu. Redzam, ka saslimstības rādītāji tur stipri pieaug, tāpēc es domāju, ka vilnis atnāks," sacīja ministrs.
Сервировка - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Latvijā
Daži sektori sastings, palīdzēs ES fondu nauda: LB vadītājs par jaunu Covid-19 vilni
Viņš piebilda, ka vakcinācijas aptvere Latvijā kopumā ir mazāka nekā Rietumeiropas valstīs, turklāt ceturtais Covid-19 epidēmijas vilnis noteikti nonāks arī līdz Latvijai.
Tāpat Vitenbergs atgādināja, ka Covid-19 izplatības iepriekšējā viļņa laikā aptuveni 10 000 uzņēmumu saņēma atbalstu apgrozāmo līdzekļu programmas ietvaros, bet 80 000 darbinieku – dīkstāves pabalstu un subsīdiju veidā.
"Mēs būsim gatavi jebkurā brīdī, ja kāda no nozarēm nevarēs strādāt, tai palīdzēt ar šiem atbalsta instrumentiem," sacīja ministrs.
Nodarbinātajiem sociālās aprūpes, izglītības, kā arī medicīnas un izglītības nozarē no 1. oktobra būs nepieciešams digitāls sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanu. Nozarēs, kurās strādā saskarsmē ar klientiem, vai ir nozīmīgs uzņēmuma darbībai, darba devējam būs tiesības atlaist nevakcinētos darbiniekus. Paredzams, ka pārejas periodā (no 2021. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim) būs iespējams aizstāt sertifikātu ar negatīvu Covid-19 testu. Par testiem būs jāmaksā pašiem.
Отметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Latvijā
Veselības ministrija sola jaunus Covid-19 ierobežojumus
Dažu lielāko pārtikas ražošanas uzņēmumu darbinieki aktīvi vakcinējas — atsevišķās struktūrvienībās šis rādītājs sasniedz 100%. Piemēram, vēl jūlija beigās "Orkla Latvija" informēja, ka, piemēram, minerālūdens "Everest" ražotnē, kā arī "Spilvas" noliktavā ir vakcinējušies pilnīgi visi darbinieki.
Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure iepriekš paziņoja, ka pārtikas produktu ražotājiem praktiski nebūs iespēju atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta, jo nozarei jau patlaban ir vērojams darbaspēka deficīts.
Ziņu lente
0