Politika

Zaharova diagnosticēja Polijai "rusofobijas klīnisko lēkmi"

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД РФ Мария Захарова
Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 23.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija paveikusi "piejaukt" Eiropas migrācijas krīzei ne vien Baltkrieviju, bet arī Krieviju. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atgādināja poļiem, kur slēpjas patiesais katastrofas cēlonis.
RĪGA, 23. augusts - Sputnik. Polija ir atradusi vainīgos migrācijas krīzē gan pie savas, gan pie Baltijas valstu robežas. Izrādās, ka vainīga ir ne tikai Baltkrievija, bet arī Krievija.
"Tā ir Lukašenko un Kremļa netīrā spēle," paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.
Kaļiņingrada - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Viedoklis
Polijai vajadzīga Kaļiņingrada: konflikts jau sācies
Taču Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova aizrādīja poļu ministram, nosaucot viņa apsūdzību par "rusofobijas klīnisko lēkmi", un aicināja viņu atsaukt atmiņā faktu, ka migrantu bari pie Polijas, Lietuvas un Latvijas robežas ir viņu iejaukšanās trešo valstu lietās rezultāts.
"Polijas ieguldījums šajā statistikā ir viens no lielākajiem. Piemēram, Polija aktīvi piedalījās uzbrukumā Irākai. 2002. -2008. gadā šajā valstī vien militārajā operācijā, ņemot vērā personiskā sastāva rotāciju, piedalījās vairāk nekā 10 000 poļu karavīru," raksta Zaharova savā Telegram kanālā.
Zaharova arī minēja statistiku, kas liecina, ka no 2015. līdz 2020. gadam uz Eiropu pārcēlās aptuveni 5,8 miljoni migrantu, galvenokārt no Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģiona, un uzdeva loģisku jautājumu.
"Kad un kā Varšava raksturos savas un NATO spēles, kuras izprovocēja līdz šīm neredzēto migrācijas krīzi un starpkontinentālo tautu iziešanu?" jautāja Zaharova.
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 76-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
"Neonacisms paceļ galvu Baltijā": Putins izteicās par "nepiebeigtajiem slepkavām"
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija ziņoja, ka aug nelegālo migrantu skaits uz Baltkrievijas robežas. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko konstatēja, ka Minska vairs nevar apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm – Rietumu sankciju dēļ šiem nolūkiem nav ne naudas, ne spēku.
Baltkrievijas robežsargi jau vairākkārt informējuši, ka Lietuva, Polija un Latvija ar varu padzen migrantus uz Baltkrievijas teritoriju. Valsts robežsardzes komitejas pārstāvis Aleksejs Sitenkovs atzīmēja, ka ES valstis pārkāpj starptautisko līgumu normas situācijā ar nelegālajiem migrantiem.
Ziņu lente
0