Latvijā

Ne vakcinācijas, ne testu: divi pusaudži Baldonē būs spiesti pamest skolu

© Sputnik / Sergey Melkonov1. septembris Rīgas vidusskolā
1. septembris Rīgas vidusskolā - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu vecāko klašu skolēnu vecāki iebilst pret vakcīnām Covid-19 profilaksei viņu bērniem, kā arī koronavīrusa testiem, tomēr ir gatavi pieļaut, ka viņiem nāksies pārtraukt izglītošanos skolā.
RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Divi Baldones vidusskolas vecāko klašu skolēni var pārtraukt mācības, jo viņu vecāki iebilst ne tikai pret vakcināciju, bet arī pret Covid-19 testiem, vēsta LTV.
Šonedēļ Ministru kabinets apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinātos grozījumus noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Tie paredz, ka klātienē mācīties var tikai skolēni ar sertifikātu par vakcināciju, izziņu par pārciestu Covid-19 vai negatīvu testa rezultātu.
Беспорядки у здания Сейма Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Video
Asaru gāze un spectehnika: policija izklīdināja protestētājus pie Lietuvas Seima
Pie tam mājmācības nav iespējamas no 9. klases, jo mācību gada beigās skolēni kārto eksāmenus un mācību procesā nepieciešama pastiprināta pedagogu līdzdalība.
Tātad divi vecāko klašu skolēni Baldonē, kuru vecāki iebilst gan pret vakcināciju, gan testēšanu, nevar mācīties ne klātienē, ne mājās.
"Šobrīd man ir informācija par diviem vecākiem, kas ir pateikuši, ka bērnus netestēs un nevakcinēs. Es saprotu vecākus, ka viņi varbūt vēl šaubās par vakcināciju, un atbalstu brīvprātīgu vakcināciju. Bet es patiešām neredzu problēmu gandrīz pieaugušam cilvēkam uztaisīt siekalu testu. Tas nav nekāds sarežģījums. Un es pieļauju, ka tas ir vairāk principa jautājums," izteicās Baldones vidusskolas direktore Indra Šmite.
"Es sazvanījos ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu un jautāju, ko šādā situācijā darīt. Un viņi teica, ja mēs runājam par vidusskolēniem, tad viņiem izglītības ieguve ir beigusies. Bet man ļoti gribas cerēt, ka tās ir tikai emocijas, pirmā brīža protests," Šmite piebilda.
Противники обязательной вакцинации пришли к Сейму, откликнувшись на призыв депутата Алдиса Гобземса - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Latvijā
Pēc protesta akcijas Rīgā Gobzemam sākās problēmas ar policiju: viņu tas nebiedē.
Pērn skola jau saskārās ar protestiem pret obligātu masku valkāšanu, atzina direktore. Maskas būs obligātas arī šogad. Skolēniem bez sertifikātiem tās būs jāvalkā visu laiku.
Pašlaik vakcinācijas sertifikāts ir 93% pedagogu un 77% tehnisko darbinieku.
Atgriešanās pie daļēji attālinātajām mācībām Baldones vidusskolā tiktu izskatīta, ja Covid-19 uzliesmojuma gadījumā vismaz puse klases skolēnu uz mācību iestādi ierasties nevarētu vai slimotu skolotāji, kā tas bija pērn.
Ziņu lente
0