Politika

ASV Kongresā iesniegts rezolūcijas projekts par impīčmentu Baidenam

© AFP 2023 / JIM WATSONПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kongresmene Mārdžorija Grīna iesniegusi Kongresa Pārstāvju palātā rezolūcijas projektu, kas paredz impīčmenta pasludināšanu prezidentam Džo Baidenam.
RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Pārstāvju palātas locekle, Republikāņu partijas locekle Mārdžorija Teirola Grīna ierosinājusi Kongresam pasludināt prezidentam Džo Baidenam trīs impīčmentus uzreiz, vēsta RIA Novosti.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2021
Pasaulē
"Patētiski un bīstami": francūži uzskata par neprātu Baidena izteikumus par Putinu
Viņa norādīja, ka viens no Kongresam iesniegtajiem rezolūcijas projektiem paredz Baidena atstādināšanu no varas par to, ka prezidents atstājis desmitiem tūkstošu amerikāņu Afganistānas kustības "Taliban"* varā. Turklāt, pēc Grīnas domām, prezidents pārkāpis imigrācijas likumdošanu, pieļaujot krīzi pie dienvidu robežas, un piesavinājies likumdevēja pilnvaras pretēji Augstākās tiesas pozīcijai, pagarinot moratoriju par mājokļa īrnieku izlikšanu.
"Septiņu īsu Džo Baidena prezidentūras mēnešu laikā Amerika pazaudējusi cieņu visā pasaulē. Pierādījumi ir acīmredzami, viņa darbības ir tik skandalozas, ka viņam jāpasludina impīčments," uzskata Grīna.
Tiesa, politiķes iniciatīvas izredzes nav lielas, jo abas Kongresa palātas kontrolē Baidena līdzgaitnieki no Demokrātiskās partijas.
Grīna ne vienu vien reizi pārsteigusi publiku ar visdažādākajām konspiroloģiskajām teorijām, apšaubīja koronavīrusa nesto risku un iebilda pret sanitārajiem pasākumiem – par to viņu ne vienu vien reizi bloķēja Twitter. Masku režīmu kongresmene reiz salīdzināja ar Holokausta šausmām, bet pēc tam atsauca savus izteikumus un atvainojās.
* Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegts teroristisks grupējums.
Ziņu lente
0