Politika

Vladimirs Putins: Vācija joprojām ir viens no galvenajiem Krievijas partneriem

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta Vladimira Putina un Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās Maskavā
Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās  Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ilga pārtraukuma Vācijas kanclere Angela Merkele no jauna apmeklējusi Maskavu pārrunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Kādus jautājumus pārrunāja abu valstu līderi?
RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Atklātajā pārrunu daļā Krievijas prezidents pauda pārliecību, ka Vācijas kancleres atvadu vizīti būs "nopietns, lietišķs pamats", un piebilda, ka abu valstu līderiem nepieciešams personīgi apspriest virkni jautājumu, vēsta valsts vadītāja administrācijas preses dienests.
Pirms pārrunu sākuma Kremlī Krievijas prezidents pasniedza Merkelei ziedus.
Apsveikuma runā prezidents atzīmēja, ka Vācija joprojām ir viens no Krievijas galvenajiem tirdznieciskajiem partneriem Eiropā un pasaulē.
"Gribētu atzīmēt, ka Vācija joprojām ir viens no mūsu galvenajiem partneriem gan Eiropā, gan visā pasaulē. Tostarp arī pateicoties jūsu pūlēm aizvadīto 16 gadu laikā federālā kanclera postenī. Valstu mērogā Vācija ir mūsu otrais lielākais tirdznieciskais un ekonomiskais partneris pēc Ķīnas. Lai arī 2020. gadā bija vērojams visnotaļ nopietns kritums, tagad redzams gandrīz divkāršs preču apgrozījuma pieaugums pirmā pusgada laikā," Putina teikto citēja Sputnik Meedia.
Savukārt Angela Merkele atzīmēja, ka šī patiešām ir viņas atvadu vizīti, tomēr tas ir lietišķs apmeklējums. "Mums ir iemesls aprunāties," viņa teica.
Iepriekš Kremļa preses dienests informēja, ka Krievijas un Vācijas līderi plāno apspriest divpusējās sadarbības stāvokli un attīstības perspektīvas dažādās jomās, kā arī izskatīt virkni aktuālu starptautisko un reģionālo jautājumu.
Sestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2018
VFR kritizē Merkeli par "pārlieku draudzīgumu" pret Putinu un Erdoganu
Vācija savukārt precizēja, ka sarunā tiks apspriesta cīņa ar koronavīrusa pandēmiju, konflikts Ukrainas austrumos, situācija ap Baltkrieviju, stāvoklis Afganistānā, kā arī "Ziemeļu straume 2". Iepriekš Angela Merkele apmeklēja Maskavu 2020. gada janvārī, pašreizējā vizīte ir jau deviņpadsmitā.
Rudenī Merkele plāno pamest Vācijas federālā kanclera posteni. Iepriekš vēstīts, ka jūnija beigās Merkele aicināja Eiropas Savienības valstis meklēt dialogu ar Krieviju un uzaicināt Vladimiru Putinu tikties ar ES līderiem, tomēr ieceri izjauca vairāku "mazās" Eiropas valstu vadītāji, kuru vidū bija arī Latvija. Toreiz Vācijas valdības vadītāja pauda nožēlu par to, ka viņas kolēģi nav izrādījušies pietiekami drosmīgi, lai tiktos ar Krievijas prezidentu.
Ziņu lente
0