Politika

ASV ieviesušas jaunas sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

© AP Photo / Jose Luis MaganaASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams publicēja ASV prezidenta Džo Baidena vēstuli Kongresam, kurā vēstīts: valsts vadītājs parakstījis rīkojumu "par papildu pasākumiem pret noteiktiem Krievijas cauruļvadiem".
RĪGA, 21. augusts — Sputnik. ASV ieviesušas sankcijas pret diviem Krievijas pilsoņiem un vienu kuģi, kas saistīti ar gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem, informēja valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
Valsts departamenta publicētajā paziņojumā nav sniegti ne personu vārdi, ne kuģa nosaukums, vēsta RIA Novosti.
Valsts sekretārs norādīja, ka minētais kuģis pieder vienai no "minētajām personām".
Iepriekš Baltais nams publicēja ASV prezidenta Džo Baidena vēstuli Kongresam, kurā vēstīts: valsts vadītājs parakstījis rīkojumu "par papildu pasākumiem pret noteiktiem Krievijas cauruļvadiem energoresursu eksportam ārkārtējas situācijas gadījumā valstī".
Здание компании Газпром в Москве  - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Pasaulē
"Gazprom" paziņojums par "Ziemeļu straumi 2" radījis vētru Eiropas gāzes tirgū
Atzīmēts, ka dokuments vērsts pret projektiem, kuri it ka vājinot Eiropas, arī Ukrainas, kā arī "NATO un ES austrumu flanga" enerģētisko drošību.
Gāzesvads "Ziemeļu straume 2" jau ir gandrīz pabeigts. Krievijas prezidents preses konferencē pēc sarunas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli pastāstīja, ka jūrā atlicis izbūvēt tikai 15 kilometrus caurules. Paziņojumus par to, ka "Ziemeļu straume 2" ir politisks projekts, Putins aicināja uzskatīt par mēģinājumiem maldināt. Prezidents atgādināja, ka šīs cauruļvads ir par diviem tūkstošiem kilometru īsāks nekā Ukrainas tranzīta maršruts.
Ziņu lente
0