Baltijā

Zaharova pastāstīja, pie kā novedusi NATO spēku klātbūtne Baltijas valstīs

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД России Мария Захарова на деловом завтраке "ИноСМИ-иноагенты в России" в рамках ПМЭФ-2021
Официальный представитель МИД России Мария Захарова на деловом завтраке ИноСМИ-иноагенты в России в рамках ПМЭФ-2021 - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis tik centīgi uztur mītu par Krievijas iebrukuma risku, ka NATO vairs nefiksē reālos draudus.
RĪGA, 20. augusts – Sputnik. NATO spēku klātbūtne Baltijas valstīs pēc rotācijas principa ir izvērtusies par pastāvīgu dislokāciju, pie tam alianses spēku mācības austruu flangā notiek pat pandēmijas laikā, un tas ir vismaz nepārdomāts lēmums, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
"Tā saucamā rotācijas klātbūtne Baltijā un Polijā patiesībā nozīmē četru NATO bataljona grupu pastāvīgu dislokāciju, ko kopumā iespējams pielīdzināt pastiprinātai motorizēto kājnieku brigādei ar smago tehniku," Zaharovas paziņojumu brīfingā citēja RIA Novosti.
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Politika
Neredzēts Krievijai naidīgs noskaņojums: NATO atsakās no dialoga ar KF
Pat pandēmijas fonā alianse organizē mācības austrumu flangā, tostarp arī saskaņā ar scenāriju, kas paredz konfrontāciju ar "pielīdzināmu pretinieku" – diplomāte norādīja, ka tādējādi apzīmēta Krievija.
"Tādus manevrus mēs uzskatām par provokatīviem, bet tagadējos apstākļos – vismaz par tuvredzīgiem. Balstijas valstis bieži vien izrādās starp Krievijai naidīgās līnijas galvenajiem atbalstītājiem un centīgi uztur mītu par kaut kādu Krievijas iebrukuma iespēju," viņa uzsvēra.
Vienlaikus NATO vadība turpina attīstīt propagandiskās tēzes par nepieciešamību savaldīt Maskavu ar spēku, atzīmēja Zaharova.
"Kā tagad redzam, NATO nefiskē reālos draudus un sāk nodarboties ar tiem pēc vispasaules kolapsa. Vai zināt, kāpēc? Atbilde ir vienkārša. Tāpēc, ka viņi ilgus laikus pievērsa lielāko uzmanību tam, lai viņu auditorija un viņu valstu pilsoņi pievērstos it kā galvenajiem draudiem – Krievijai, turklāt veltīja šiem nolūkiem milzu resursus," viņa teica.

NATO austrumu flangā

No Baltijas valstu puses regulāri skan nepierādīti izteikumi par iedomātu Krievijas agresīvu izturēšanos. Ar šo ieganstu un pēc Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas lūguma NATO dislocēja reģionā četrus daudznacionālos bataljonos, kopā – līdz piecus tūkstošus karavīru. Pie tam, atzīmēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, mācību laikā NATO karavīru un militārās tehnikas skaits pie Krievijas robežām vairākkārt pieaug.
Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Krievijā
Krievijas ĀM nosauca noteikumu valsts dialogam ar NATO
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš norādīja, ka alianses vadībai lieliski zināms: Maskava nelolo nekādus agresīvus plānus nevienā pasaules reģionā, taču, aizbildinoties ar iedomāto Krievijas agresiju, NATO nepārtrauki savelk spēkus pie Krievijas robežām. Šoigu uzsvēra, ka rietumu stratēģiskais virziens nes lielākos draudus Krievijai, tāpēc Maskava ir spiesta spert adekvātus atbildes pasākumus rupēs par nacionālo drošību.
Ziņu lente
0