Baltijā

Lietuvas policijai pārmet mēģinājumus pielietot "gāzi ar koronavīrusu"

© Sputnik / Владислав АдамовскийМитинг у здания Сейма Литвы
Митинг у здания Сейма Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas policija atbildēja uz apsūdzībām ar solījumu izmantot pret protesta akcijām "gāzi ar vakcīnu.
RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Kāds sociālo tīklu apmeklētājs pastāstīja, ka inficējies ar Covid-19 protesta akcijas laikā pie Lietuvas Seima, turklāt uzskata, ka par inficēšanos atbildīga ir policija, vēsta Sputnik Lietuva.
"Labdien! Tāpat kā jūs visi, arī es piedalījos mītiņa, dabūju gāzi. Tagad veselība ir ļoti slikta, man diagnosticēts Covid-19. Mans ārsts sācis pētījumus, izpēta gazes atliekas. Uzskatām, ka gāze varēja saturēt speciālu slimību!" viņš apgalvoja.
Lietuvas policija atbildēja uz šo apsūdzību sociālajos tīklos.
В Литве тысячи жителей вышли на митинг против решений властей - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Video
Protesta akcija Viļņas centrā: ar ko ir neapmierināti Lietuvas iedzīvotāji
"Teoriju autoriem, sekotājiem un visiem, kas tām tic: ja 10. augustā policija izmantoja gāzi ar slimību, paziņojam, ka nākamreiz (ja būs nepieciešams) tiks izmantota gāze ar vakcīnu," teikts policijas lapā Facebook.
Aizvadītajā nedēļā pie Lietuvas Seima notika akcija pret koronavīrusa ierobežojumiem un vakcināciju. Tajā piedalījās apmēram pieci tūkstoši cilvēku. Vakarpusē spriedze pieauga. Pēc mītiņa oficiālā noslēguma daži dalībnieki atteicās pamest pasākuma teritoriju. Sākās nekārtības, protestu dalībnieki bloķēja izejas no parlamenta ēkas un sāka apmētāt policistus ar akmeņiem un ūdens pudelēm. Kārtības sargi izmantoja asaru gāzi.
Saskaņā ar Ģenerālprokuratūras datiem, aizturēti 26 cilvēki. Nekārtību laikā cietuši 18 Sabiedriskās kārtības apsardzes dienesta darbinieki.
Atzīmēsim, ka Rīgā protestu laikā policija iepriekš sagatavotos ūdens metējus neiozmantoja, tātad neizdosies to apsūdzēt, ja kāds no mītiņa dalībniekiem inficēsies ar Covid-19.
Ziņu lente
0